Cantiknya Berhijab Khaysha Faizal Pilot Wanita Yang Tengah Trending Satu Dunia

Biasanya kerjaya pilot atau juruterbang dimonopoli oleh kaum lelaki. Tetapi tidak mustahil wanita juga mampu untuk mengemudi dan menjadi ‘nakhoda’ sebuah kapal terbang. Begitu juga yang dialami oleh pilot wanita ini Khaysha Mohd Faizal yang dikatakan sangat trending di seluruh dunia.

Bukan sahaja bijak, tetapi juga memiliki seraut wajah yang sangat cantik hingga menjadi viral dan sebutan ramai

 

View this post on Instagram

 

My my my. I miss school 📚😌🤓

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on Oct 4, 2017 at 3:41am PDT

Khaysha Faizal yang mempunyaai follower 200K di laman instagram dilihat seperti seorang model. Dengan ketinggian yang memang diimpiikan oleh setiap gadis yang mahu terjun ke dunia modeling.

 

View this post on Instagram

 

Roar 💀👊🏼✈️

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on Dec 1, 2016 at 6:10pm PST

Malah dia juga boleh digelar seperti instafamous kerana setiap kali foto dimuat turun lagaknya bak model popular. Apa yang menarik perhatian adalah foto dimuat turut di laman sosial Instagram yang mempunyai follower 224K dengan cantik berhijab.

 

View this post on Instagram

 

#CR7 💀✨😊

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on Dec 8, 2016 at 10:31pm PST

Inilah yang dikatakan beauty with brain. bukan sahaja cantik, tetapi juga bijak dan paling penting bertugas dalam kerjaya yang memerlukan seseorang itu kuat dari ketahanan mental dan fizikal.

Maklum sahaja bukan calang-calang kenderaan dibawa, tetapi kapal terbang besar dengan membawa penumpang ke destinasi dituju. Dalam satu temubual bersama Harian Metro, gadis manis berusia 24 tahun ini bangga menjadi sebahagian warga kerja Malaysia Airlines Berhad (MAB) dan mengakui bukan mudah untuk mencapai impian bergelar Kapten, namun latihan berterusan yang diterapkan MAB mampu menjadikan mereka juruterbang kelas dunia kelak.

 

View this post on Instagram

 

Mom, wait for me ❤️

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on Jan 29, 2016 at 2:54am PST

Menurutnya yang berasal dari Muar, Johor sejak usianya 15 tahun memang dia memasang niat untuk jadi pilot. Dan akhirnya impian terlaksana dengan menimba pengalaman terlebih dahulu dengan Malindo Air sebelum bekerja dengan MAB.

 

View this post on Instagram

 

Yang pakai tudung pink tu paling comey 😁

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on Jul 6, 2016 at 8:03am PDT

Bercerita tentang cabarannya, Kaysha berkata oleh kerana perempuan tidak ramai, jadi ketika training mereka akan fikir perempuan pandai. Namun segala cabaran dapat diharungi sebaik mungkin dan dia sangat mencintai kerjaya yang disandangnya kini.

Semoga kejayaan Khaysha ini menjadi inspirasi buat hijabi di luar sana untuk mencapai apa yang diimpikan. Tidak ada yang mustahil kerana jika kita berusaha pasti akan dapat yang dihajati.

 

View this post on Instagram

 

Be alive, stay alive, live the life 👊🏼

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on Feb 19, 2016 at 8:46am PST

13 Ciri – Ciri Gadis Pilihan Lelaki Mengikut Negeri

Cantiknya Berhijab! Inilah Khaysha Faizal Pilot Wanita Yang Tengah Trending Satu Dunia

 

Sumber: INSTAGRAM KHAYSHA FAIZAL