Anak Selalu Tunjuk Akhlak Baik, Akhirnya Mak Ayah Ikut Anak Anak Pelukk Islam

Banyak dan pelbagai kisah penghijaraan oleh gollongan mualaf yang telah dikongsikan. Paling menyeronokkan apabila, saudara baru ini mula membuka perkongsian kisah perjalanan mereka untuk memelvk agama iislam.

Pada jumaat lalu, sepasang suami isteri berbangsa cina telah melafazkan dua kalimah syahadah selepas selesainya solat Jumaat.

Jelas pasangan ini, keputusan tersebut dibuat kerana melihat kedua-dua orang anaknya telah memelvk islam sejak lapan tahun lalu.

Lengkap sekeluarga pelvk Islam…

Kedua-dua anak mereka, Mitchelle Nur Alya telah memelvk Islam terlebih dahulu pada tahun 2011, kemudian diikuti pula oleh adiknya Vincent Choo sekitar tahun 2013.

Melihat perubahan yang baik pada anak-anak, akhirnya Michael Choo Hock Eng dan isterinya, Verginia Pacolba Gaco Choo memutvskan untuk mengikut jejak langkah tersebut.

Sebab anak-anak contohnya baik…

Sebuah video temu bual oleh TV Alhijrah telah menarik ramai pihak untuk mendengar kisah penghijraan pasangan suami isteri ini.

Menerusi temu bual tersebut, semenangnya kedua-dua anak mereka telah berikan satu inspirasi dan contoh yang baik tentang ajaran islam.

Syukur alhamdulillah…

Berita dam kisa penghijaran mereka sekeluarga ini, turut mengembirakan para netizen. Ramai yang mengucapkan syukur terhadap mereka sekeluarga kerana berjaya memelvk Islam.

Hidayah Allah amat luas…

Kene banyak usaha dan tawakal…

“Menitik air mata saya dan terharu…”

Pastinya ini merupakan satu kegembiraan tak terhingga buat Mitchelle Nur Alya dan Vincent Choo. Tahniah kepada mereka kerana telah berjaya membawa ibu bapanya bersama-sama memelvk islam.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Alumni PSDK, Muhammad Syafiq AzmanTV Alhijrah.