“Nikmat jadi bapa kejap je sebab abang penghuni syurga..” – Bapa saudara

Kejadian meragvt nyawaa seorang lelaki, Syed Muhammad Danial Syed Syakir dalam pertengkarran akibat kemalang4n pada Sabtu lalu mengundang perhatian seluruh rakyat Malaysia.

Terbaru, bapa saudaranya Syed Murtadha membuat dedikasi istimewa untuk lelaki berusia 29 tahun itu di Facebook setelah selesai dikebumikan di sebuah tanah perkuburan Islam di Bangi pada petang Ahad.

Menurut Syed Murtadha, dia seakan-akan tidak mempercayai bahawa anak saudara sulung dalam keluarga mereka itu pergi menemui penciptaNya pada Hari Wukuf yang juga merupakan kemuncak ibadah haji.

Menerusi posting tersebut, beliau berkata Syed Muhammad Danial adalah individu paling rapat dengan memiliki perwatakan yang baik hati terhadap semua orang.

“He was my only abang”

Masa kecik2 dulu…

Tambah Syed Murtadha, beliau turut memandikan jen4zah buat kali terakhir dan wajah suami kepada Qistina Ayu Rozhan itu kelihatan dalam keadaan tersenyum.

Ayahlang nampak senyuman terakhir Abang

Penuh masjid masa solat jenaz4h

Allah bagi nikmat kahwin, nikmat jadi bapa kejap saja di dunia ni kerana…

Perasaan rindu tak dapat diluahkan dengan kata2…

Ketika kelahiran anak pertama, Sharifah Dian

Terdahulu, kereta Syed Muhammad Danial terlanggarr bahagian belakang kereta suspek sebelum berlaku pergadvhan.

Selepas beberapa aksii pertengk4ran, suspek menekan pedal minyak dan melanggar Syed Muhammad Danial lalu tersepit di antara kereta suspek dan penghadang jalan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Syed Murtadha