Sharnaaz Ahmad Suarakan Bantahan Kepada Kerajaan Susulan Kematiian Nora Anne

Pelakon Sharnaaz Ahmad mengutuk dan sedih dengan kematian remaja perempuan warga Ireland, Nora Anne Quoirin yang hilang sebelum ditemui matii tidak jauh dari resort penginapan keluarganya.

Sehingga artikel ini ditulis, polis sedang menjalankan siasatan mengikut kes orang hilang dan menunggu hasil bedah siasat yang dijalankan di Hospital Tuanku Jaafar.

Spekulasi Mangsa Di rogol?

Susulan dari kejadian itu , ramai yang membuat spekulasi bahawa mangsa telah dirog0ll kerana ditemui dalam keadaan tidak berbaju. Walaubagaimanapun, sehingga saat ini keputusan rasmi hasil bed4h siasat belum dikeluarkan oleh pihak polis.

Spekulasi ini turut mendapat perhatian dari Sharnaaz. Dalam posting terbarunya di Instagram, Sharnaaz  berkata dia sangat kesal dan berharap si pelaku wajib matii dan diseks4a sebelum dihukvm matii.

“Rest now dear Nora Anne.. berat menerima berita ini, tapi harap keluarganya tabah.. pelaku wajib matii dan dis3ks4 sebelum matii.. kerajaan jangan sesekali sebut pasal hapuskan hukvman matii.. MUSTAHIL !!” katanya di Instagram

Dalam pada itu, Sharnaaz turut menyuarakan bantahan terhadap kerajaan supaya tidak sesekali menyebut untuk menghapuskan hukvman matii di Malaysia.

Ini berikutan daripada cadangan kerajaan untuk memansuhkan hukvman matii di Malaysia. Dipetik dari BH Online, cadangan kerajaan itu mendapat bantahan daripada banyak pihak termasuk Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan keluarga m4ngsa bunuuh yang beranggapan pemansuhan hukvman itu sebagai tidak adil kepada mereka yang kehilangan ahli keluarga akibat perbuatan kejam oleh individu tidak berperikemanusiaan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Instagram sharnaazahmad