Bioadata Ben Amir

Nama Ben Amir sering kali disebut sejak akhir-akhir ini lantaran drama ‘Sweet Dreams’ yang sedang ditayangkan di slot MegaDrama melalui saluran Astro Ria. Sebelum drama ini mula ditayangkan lagi namanya sudah menjadi tajuk di laman sesawang hiburan tanah air.

Siapa sebenarnya lelaki yang menjadi ‘kegilaan’ ramai ini? Jom kenali jejaka hangat di pasaran ini.

Biodata

NAMA PENUH: Muhammad Amir bin Sabaruddin             NAMA PANGGILAN: Ben Amir
TARIKH LAHIR: 13 Mei 1990           ASAL: Kuala Lumpur             UMUR: 29 Tahun
PENDIDIKAN: Diploma Pengajian Perniagaan, UiTM Melaka
INSTAGRAM: benamirr

Kerjaya

Memulakan kerjaya sebagai model dan pelakon selepas menjadi finalis Hero Remaja pada tahun 2012 disamping Fattah Amin, Syafiq Kyle, Hafidz Roshdi, Nazrief Nazri, Saharul Ridzwan dan Fendy Bakry. Kesemua finalis ini sudah pun bergelar pelakon yang kian diminati ramai.

Ben Amir terus dilamar untuk berlakon drama Fira Ayuni disamping Faralyna Idrisselepas selesainya Hero Remaja.

Namun namanya mula dikenali dalam drama Suri Hati Mr. Pilot, memegang watak sebagai Dr. Muslim. Drama ini Ben Amir berlakon bersama Neelofa dan Fattah Amin pada 2016.

Selain itu dia juga turut berlakon dalam beberapa drama lain seperti Sejadah Untuk DiaPlayboy Itu Suami AkuSpanar Jaya dan banyak lagi serta filem Romeo Kota.

Terbaru, lakonannya sebagai Qash dalam drama Sweet Dreams disamping Mira Filzah, Nina Jurin dan di bawah arahan Michael Ang.

Penampilannya yang berambut panjang dalam drama ini menarik perhatian ramai kerana dia kelihatan cukup berbeza dari sebelumnya.

Foto terkini

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Wikipedia / benamirr