“Ibu Jaga Serentak 3 Anak Istimewa,” Hampir Dipkul Anak Istimewa, Perk0ngsian DS Aliff Syukri Jentik Jiwa

Pertuturannya kali ini cukup teratur dan penuh kelembutan.

Menyantuni seorang ibu tunggal yang tabah menjaga tiga anak istimewa, Datuk Seri Aliff Syukri berkongsi kisah hiba di ruang Instagram.

Kata Aliff, ini adalah kali kedua dia bertemu keluarga istimewa yang berada di Jerantut, Pahang.

Ulasnya lagi, walau hampir dipukul oleh salah seorang anak syurga yang agak agresif, dia sayu mengenangkan nasib ibu tabah ini meneruskan hidup.

Pada masa sama, ibu ini turut menyatakan dia tidak akan keluar daripada rumah hatta untuk meraikan perayaan kerana perlu menjaga ketiga-tiga anaknya.

Setuju tak?? Abang percaya, lagi banyak kita bantu orang, lagi mudah urusan

“Abang percaya, lagi banyak kita bantu orang, lagi mudah urusan kita.

“Ada yg perlukan bantuan sy lagi tak?? sila komen d bawah… sebanarya ini kali ke2 saya jumpa mereka..dan inilah inpian sy dari dulu iaitu membantu org susah jika sy ada rezki lebih.

“Pagi2 lagi abag bertolak dari kl ke jerantut utk berjmpa dgn anak istimewa ni utk abg bantu meringankan beban mak dia.. sbb ramai yg tag abang utk bantu ibu tunggal ni dgn brg keperluan asas dan wang ringgit.

“Sebnarnya abg takut sbb abag hampir dipukul oleh sorang anak syurga ni yang agak aggresif. bile abag jumpa mereka abag rasai ketabahan seorang ibu yang menjaga 3org serentak anak2 istimewa ini seorang diri.

“Betapa tabahnya seorang ibu yang bersabar dengan ujian yg dijalani,” tulisnya.

Penyanyi lagu Bobo Di Mana ini turut mengucapkan kesyukuran di atas kejayaan perniagaan yang menjadi paksi dia dapat menyalurkan bantuan dengan mudah.

Dulu abag rse susahnya hidup ni tapi bila jumpa orang2 macam ni barulah abag sedar yg ramai lagi susah. hasil drpd bisnes abag as legacy n dherbs abag dapat membantu mereka dengan memberikan bantuan wang dN keperluan asas.

“Kalau korang nak tngok full vedio ada di youtube abg tv terlajaklaris..tertrima kasih semua yang menjayakan perniagaan abag dapat membantu orang lain. as legacy kejayaan tanpa batasan. sertai kami untuk kami membantu ramai orang susah diluar sana.

“You all perlukan extra income 1k setiap 2 minggu untuk tampung kos sara hidup yang semakin tinggi?,” kongsinya panjang lebar.

 

View this post on Instagram

 

Abang percaya, lagi banyak kita bantu orang, lagi mudah urusan kita. . . ada yg perlukan bantuan sy lagi tak?? sila komen d bawah… sebanarya ini kali ke2 saya jumpa mereka..dan inilah inpian sy dari dulu iaitu membantu org susah jika sy ada rezki lebih… pagi2 lagi abag bertolak dari kl ke jerantut utk berjmpa dgn anak istimewa ni utk abg bantu meringankan beban mak dia.. sbb ramai yg tag abang utk bantu ibu tunggal ni dgn brg keperluan asas dan wang ringgit.. sebnarnya abg takut sbb abag hampir dipukul oleh sorang anak syurga ni yang agak aggresif. bile abag jumpa mereka abag rasai ketabahan seorang ibu yang menjaga 3org serentak anak2 istimewa ini seorang diri . betapa tabahnya seorang ibu yang bersabar dengan ujian yg dijalani. . . dlu abag rse susahnya hidup ni tapi bila jumpa orang2 macam ni barulah abag sedar yg ramai lagi susah. hasil drpd bisnes abag as legacy n dherbs abag dapat membantu mereka dengan memberikan bantuan wang dN keperluan asas..kalau korang nak tngok full vedio ada di youtube abg tv terlajaklaris..tertrima kasih semua yang menjayakan perniagaan abag dapat membantu orang lain. as legacy kejayaan tanpa batasan. sertai kami untuk kami membantu ramai orang susah diluar sana. You all perlukan extra income 1k setiap 2 minggu untuk tampung kos sara hidup yang semakin tinggi? Siapa nak berjaya dengan abang, boleh komen ‘Nak Berjaya!’ atau baca dibawah. Kita akan guide dari Zero to Hero! Itu komitmen kami. Kami percaya kami akan bawak korang dari hidup biasa2 sampailah jadi manusia luar biasa nilai diri supaya lebih banyak dapat bantu ahli keluarga mak ayah abang ipar adik tiri makcik dua pupu. Mula dari bawah, sampailah korang boleh bisnes sendiri dengan stabil sebab networking economy yang akan kita bina bersama. Siapa yang berminat, abang mencari orang yang BETUL2 NAK BERJAYA TANPA BANYAK ALASAN! Whatsapp no tel 0162950586 untuk Team kami didik sampai berjaya. Abang nak 37 orang je tau! modal rm300-rm800 sahaja

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on Aug 17, 2019 at 7:35am PDT

Semoga Allah permudahkan urusan kita dunia akhirat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: Instagram @aliffsyukriterlajaklaris