”Tolong Padam P0sting Awak Yang Perli Saya” Video Baby Shima Dan Dato’ Aliff Dapat Perhatian Ramai

Baru-baru ini, Dato’ Aliff telah melancarkan lagu terbarunya yang bertajuk Cowok Baru. Lagu ini adalah lagu duet bersama selebriti dari Indonesia iaitu Lucinta Luna dan Upiak Isil. Pelbagai reaksi daripada netizen terhadap lagu ini dan juga muzik videonya.

Lagu Cowok Baru menjadi trending nombor 1 di Youtube dan sehingga kini menerima hampir 1 juta tontonan sejak mula ditayangkan pada 21 Ogos 2019 yang lalu. Video muzik lagu ini mendapat 35 ribu tanda suka (likes) dan turut menerima 110 ribu tanda tidak suka (dislike). Nampaknya lebih ramai yang tidak suka daripada suka yer.

Walaupun lagu ini menerima banyak reaksi yang negatif daripada orang ramai, tetapi tidak sesekali memat4hkan semangat Dato’ Aliff untuk terus menyanyi dan berkarya. Memang keb4l betul hati Dato’ Aliff menerima kec4man demi kec4man.

Baru-baru ini menerusi akaun Instagram, Dato’ Aliff berkongsi komen penyanyi Baby Shima yang ditingg4lkan di akaun Instagram milik Dato’ Aliff sebelum ini. Ramai sedia maklum Baby Shima adalah penyanyi yang selalu membawa muzik berirama dangdut dan popular di Indonesia.

Beberapa hari selepas itu Baby Shima memuatnaik sedutan video kartun Doraemon di Instagram miliknya. Dalam video yang berdurasi 1 minit itu, watak Giant sedang menyanyi di hadapan kawan-kawannya tetapi hakikatnya suaranya memang tidak sedap.

” Cuba tag teman kalian yang merasakan hebat menyanyi seperti giant tapi hakikatnya… P/s: jangan MER0YAN / Ng4mbek atau ada yang menangis pula ye…… “

” Sy pun sedar suara sy ni tak sedap… #datoterlajakvokal #babyshima #bs #adanampakmummyhappy.. “

Ini pula posting balas daripada Dato’ Aliff Syukri yang mengatakan akan menyam4n Baby Shima :

” Plz delete posting awak yg perl1 sy. Semenjak lagu abang #cowokbaru tu trending nombor satu di Malaysia dan Indonesia ramai betul artis jeal0us dengan kejayaan abang nak buat macam mana abang banyak peminat adik janganlah jeal0us usaha lah dulu insya-Allah kalau anda berbakat macam abang mesti anda pun akan trending macam abang.. “

” Abang tahu posting itu ditujukan kepada abang satu sahaja rezeki Allah tu besar tak payah rasa tersayang sangat abang bukan saingan baby. abang ada bakat walaupun Malaysia tidak Magi bakat abang insya-Allah abang akan ke luar negara.. “

” Tak payah perl1 perl1 abg.. abg ada buat vedio full di youtube tv terlajak laris baru awak rasa.. Awak delete posting awak saya delete posting saya ada kan ?? abg r1mas sbb ramai sgt yg tag tag abag ni. abg ni dah jadi artis tau.. “

” Jgn Sampai abang mengadu dengan syarikat @datuentertainment rakaman abang supaya sam4n awak jangan-jangan.. (plz tag baby tua bangka yg feeling suara sedap sgt tu).. “

 

View this post on Instagram

 

Semenjak lagu abang #cowokbaru tu trending nombor satu di Malaysia dan Indonesia ramai betul artis jealous dengan kejayaan abang nak buat macam mana abang banyak peminat adik janganlah jealous usaha lah dulu insya-Allah kalau anda berbakat macam abang mesti anda pun akan trending macam abang..Abang tahu posting itu ditujukan kepada abang satu sahaja rezeki Allah tu besar tak payah rasa tersayang sangat abang bukan saingan baby.. . . abang ada bakat walaupun Malaysia tidak Magi bakat abang insya-Allah abang akan ke luar negara.. x payah perli perli abg.. abg ada buat vedio full di youtube tv terlajak laris baru awak rasa😡.. Awak delete posting awak saya delete posting saya ada kan?? abg rimas sbb ramai sgt yg tag tag abag ni😢😢🙏🏻abg ni dah jadi artis tau.. jgn Sampai abang mengadu dengan syarikat @datuentertainment rakaman abang supaya saman awak jangan-jangan.. (plz tag baby tua bangka yg feeling suara sedap sgt tu)

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Yang terbaru menerusi akaun Instagram, Baby Shima memuatnaik video mencabar Dato’ Aliff untuk menyam4nnya jika ingin berbuat sedemikian. Menurut Baby Shima, dia tidak tak0t dan tidak bersalah dalam hal ini. Tambah Baby Shima lagi, itu adalah pandangan jujur daripadanya.

” Ada orang nak main sam4n2 !! ..hmmm dia yg start up video kita, kutuk kita, dia yg k0yak.. steady la #datoterlajaktrending #babyshima #bs #adanampakmummyhappy.. “

Rata-rata peminat terkej0t dengan video yang dikongsikan. Umum mengenali Baby Shima seorang yang baik hati, lemah lembut dan sangat murah dengan senyuman. Ramai yang tidak sangka Baby Shima akan terlibat dengan konfl1k dengan Dato’ Aliff. Walaupun ramai yang mengec4m tindakan Baby Shima, tetapi masih ada yang menyokongnnya.

Admin rasa Dato’ Aliff dan Baby Shima ni saja je buat drama untuk projek mereka yang akan datang. Takkan lah Baby Shima ni sengaja nak cari pas4l dengan Dato’ Aliff. Mesti lah ramai yang mengec4m kan. Mesti nak keluar lagu duet selepas ni kan. Apa-apa pun kita tunggu dan lihat apa yang akan terjadi nanti. Tak sabar nak tahu kesudahannya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: IG Aliff Syukri & Baby Shima