“Ni bijak namanya” Lelaki Jadi Viral Lepas Hadiahkan Saham Sebagai Mas Kahwiin Untuk Isteri

Selalunya bila orang Indonesia kahwin, mas kahwin dorang mesti emas ke, telekung ke atau wang ringgit kan? Tapi, seorang lelaki baru-baru ni jadi viral lepas dia bagi mas kahwin yang lain dari lain untuk isterinya.

Menurut Sosok, RM Zaga Kusumaprabu, 26, telah diijab kabulkan dengan wanita pilihan hatinya, Bellawati Dityasari, 26, pada Jumaat lepas, 23 Ogos 2019 di Solo, Jawa Tengah.

Tidak memilih untuk memberi emas atau telekung tetapi sebaliknya Zaga memberi saham sebagai mas kahwin buat isterinya itu. Dalam gambar yang viraldi internet tu, Zaga dan Bellawati dilihat memegang kertas dokumen menunjukkan saham yang telah dicetak dan diletak dalam frame.

Kata Zaga dia pilih untuk bagi mas kahwin saham untuk pelaburan jangka masa panjang dan niatnya adalah untuk memberi kesedaran pada masyarakat bahawa semua orang boleh membeli saham untuk pelaburan.

Saya pilih mahar saham untuk investasi jangka panjang. Nilainya semakin lama semakin naik.”

Bahkan bisa berkembang dan berlipat puluhan kali. Nilai ketiga saham yang saya berikan 3,338,498 rupiah (RM984.97). Saya yakin nilai ketiga saham tersebut 5 atau 10 tahun kedepan akan meningkat berlipat.”

Kata Bellawati pula, idea mas kahwin saham itu muncul ketika hari pernikahan mereka semakin dekat. Ketika itu dia ditanya oleh Zaga dan dia yang menyebut idea itu kerana ingin belajar melabur.

Saya pengin diajarin sebenarnya. Karena mau menikah, mahar saham ini bisa mengedukasi saya sendiri. Jadi secara tidak langsung suami mengajarkan saya untuk menjadi istri yang suka menabung.”

Bagus idea pasangan ni.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: Lobak merah