Abang jval barrang kesayangan demii nak hantar adik sambung belajar

Menjengah ke bulan September, sudah tentu pendaftaran kemasukan ke institusi pengajian tinggi akan dibuka. Para pelajar yang sudah mendapat tawaran melanjutkan pelajaran ke IPT pilihan semenstinya sedang teruja untuk menlangkah ke menara gading.

Namun begitu, bukan semua orang bernasib baik dan mampu untuk menyediakan kewangan yang mencukupi bagi persediaan membayar yuran serta kelengkapan kemasukan ke universiti.

Abang-abang bantu adik

Menerusi satu perkongsian, seorang pemuda telah mengiklankan barangan berharga peribadi miliknya untuk dijual bagi mendapatkan wang untuk mendaftar adiknya masuk ke universiti tidak lama lagi.

Jual barang berharga sebab adik nak masuk universiti

Sebab utama pemuda itu ingin menjual barangan berharganya adalah ingin membantu ibunya yang memerlukan duit segera dalam masa beberapa bulan bagi mendaftarkan kemasukkan adik perempuannya ke pusat pengajian tinggi.

Dapat masuk USIM

Surat tawaran kemasukkan turut disertakan dalam setiap posting bagi memberitahu warganet punca sebenar. Dia juga menjelaskan bahawa tujuan asalnya bukanlah ingin meraih namun amat menghargai sesiapa yang ingin menghulurkan bantuan.

Ada yang sudi beri sumbangan

Kita saling bantu-membantu

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet yang melihat muat naik tersebut telah mendokan agar usaha pemuda itu dipermudahkan kerana berniat baik terhadap ahli keluarga. Mereka juga berharap agar rezekinya dimurahkan oleh Allah S.W.T

Sejuk perut ibu mengandung

Niat baik Allah mudahkan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Aiman Amin