“Anxiety Memang Susah Nak Kawal,” Ini Cara Puteri Aishah Menguruskannya

Pelakon Puteri Aishah mengakui bahawa dia mencari teman yang sudi mendengar masalahnya bagi mengelak masalah kemurungan. Kongsinya menerusi Insta Stories, dia juga turut membela haiwan peliharaan, kucing sebagai ‘temannya’ bagi menghilangkan rasa kebimbangannya itu.

Perkara itu dikongsikan bintang filem Pulang apabila individu bertanyakan soalan mengenai cara mengatasi kumurungan (anxiety).

“Anxiety mmg susah nak control. Apa yg puteri buat, I find someone who listen and understand me. Surprisingly, bila puteri bela kucing, puteri dapat reduce my anxiety and tak kerap sgt kena anxiety.

“Puteri tak tahu nak cakap macam mana, tapi puteri rasa okay bila ada something alive lagi-lagi tengah keseorangan.

“Puteri pun selalu insecure and overthink about everything. Lagilah dalam dunia ini banyak sangat orang yang hebat-hebat but i always tell my self  that I’m also a great person.

“If you tak achieved apa yg org lain dah achieved, tell yourself that masa you akan sampai and you must work hard for it,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

supporting @aliabastamamkl tonight ✨ #klfw2019 #puteriaishah

A post shared by Official Puteri Aishah (@puteriaishahofficial) on

 

View this post on Instagram

 

messy hair dont care 💁🏻‍♀️ #puteriaishah

A post shared by Official Puteri Aishah (@puteriaishahofficial) on

 

View this post on Instagram

 

hey #puteriaishah

A post shared by Official Puteri Aishah (@puteriaishahofficial) on

Terdahulu, pelakon Datin Diana Danielle turut mengalami masalah sama.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: Instagram @puteriaishahofficial