Kakak Kagum, Adik 0KU Tol0ng Goreng Keropok Guna ‘Microwave’

Insan Kelainan Upaya  (OKU) sememangnya amat istimewa dimata kita. Mereka ini adalah penyeri dalam keluarga kerana kerap diberi perhatian dalam setiap tindak-tanduknya.

Walau bagaimanapun, kita sebagai insan normal tidak akan menjangkakan sesuatu yang bijak terlahir dari bakat serta pemikiran mereka.

Adik masak keropok guna microwave

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh pengguna Twitter di kenali sebagai Lisa, dia telah memuat naik posting mengenai adik perempuannya yang merupakan golongan istimewa.

Melalui posting tersebut, adik kepada Lisa telah memasak keropok ikan menggunakan microwave dan hasilnya keropok itu masak dengan lebih sedap berbanding jika digoreng.

Menurut Lisa, percubaan adiknya itu disebabkan dia takut untuk menggoreng keropok menggunakan minyak dan kuali. Jadi, dia mengambil langkah menggunakan sahaja microwaveitu dan hasilnya lebih sedap.

Rajin buat kerja rumah

Tambah gadis tersebut, walaupun adik perempuannya itu merupakan golongan istimewa, namun dia sangat rajin melakukan kerja rumah seperti menggosok pakaian adik-beradiknya yang lain.

Idea yang menarik!

Menjengah keruangan komen di posting tersebut, rata-rata warganet turut berasa teruja dengan idea baru mengoreng keropok dengan rasa lebih sedap dan tidak begitu berminyak.

Dah try, sedap sangat

Lebih sihat sebab tak ada minyak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Lisa_aa98