“Pemuda Mlsteri Tol0ng Galli Kvbur,” Rupanya Doktor Yang Rawat Jenazzah Ketika Hidvp

Tidak kira tua, muda ataupun bayi, kematian sudah tentu tidak lari daripada setiap makhluk yang benyawa. Penyakit yang dihidapi sebelum menemui Pencipta hanyalah sekadar menjadi sebab kepada kematian.

Namun begitu, amal dan kebaikkan yang dilakukan semasa hidup itulah yang akan menjadi bekalan ketika di alam sana nanti. Menerusi satu perkongsian daripada pengguna Facebook dikenali sebagai Hanapiah Jusoh, dia telah menceritakan serba sedikit mengenai kisah semasa upacara pengebumian anak saudaranya.

Pemuda tak dikenali bantu urus jenazah

Ketika jenazah hendak dikebumikan, seorang pemuda dilihat membantu dalam urusan pengurusan jenazah dari mula sehingga jenazah anak saudara Hanapiah selesai dikebumi.

Sayalah doktor yang rawat Alif…

Graduan dari Al-Azhar

Doktor yang dikenali sebagai Bazil Azli ini adalah  doktor yang bertugas di Hospital Besar Nur Zahirah dan merupakan graduan daripada Universiti Al-Azhar dalam jurusan perubatan.

Doktor yng merawat seorang pelajar tahfiz

Dia adalah doktor yang merawat anak saudara Hanapiah yang bernama Alif Fikri Abd Rahim, 14 yang disahkan meninggal dunia akibat daripada kegagalan fungsi pada injab jantungnya setelah dikesan ada jangkitan kuman.

Semoga keluarga tabah dengan dugaan

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet telah memuji keluhuran hati doktor muda itu yang turut sama membantu mengebumikan jenazah pesakitnya. Mereka juga turut mendoakan agar jenazah pelajar tahfiz tersebut terus dicucuri rahmat dan diletakkan dalam kalangan orang beriman.

Terinspirasi dengan doktor muda

Seorang doktor yang sangat ramah

Seorang doktor yang sangat mulia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Hanapiah Jusoh