“Anak 0KU, Suami Hldap Kanser Kr0nik,” Wanita 60 Tahun Cari Duit Bawa Grab

Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. Perumpamaan orang dahulu kala memang kerap mengena dengan situasi yang dihadapi oleh manusia sepanjang zaman.

Bagi meneruskan kehidupan, sudah pasti sesiapa sahaja akan melakukan pekerjaan bagi memperolehi sumber pendapatan yang halal bagi menyara diri serta tanggungan.

Pemandu Grab warga emas

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pesonaliti televisyen terkenal, Fedtri Yahya, dia telah mencoretkan kisah seorang pemandu Grab wanita di media sosialnya.

Walaupun sudah berusia dan boleh digelar sebagai warga emas, wanita itu masih cekal membawa Grab bagi menyara keluarga.

 

Suami & anak sulung sakit

Tambah Fedtri lagi, wanita tersebut menjadi pemandu Grab kerana ingin meyara suaminya yang mengalami kanser usus dan gloukoma serta anak sulungnya yang menghidap penyakit mental.

Memang seorang yang kuat & tabah

Menerusi ruangan komen di Facebook Fedtri Yahya, seorang kenalan wanita itu telah mengucapkan terima kasih atas perhatian semua pihak. Dia juga memberitahu bahawa pemandu Grab itu bernama Puan Misnah dan sangat tabah mengharungi hidup.

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul

Sehubungan dengan itu, posting yang di buat oleh pengacara Malaysia Hari Ini tersebut telah mendapat ribuan perkongsian daripada warganet. Rata-rata berasa kagum dengan semangat juang wanita itu bekerja walaupun sudah berumur.

Mereka juga mendoakan agar urusan Puan Misnah itu dipermudahkan dan diberi kesejahteraan dalam kehidupannya.

Semoga dipermudahkan urusan

Allah sentiasa disisi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Fedtri Yahya