“Selepas Berbulan2 Tinggal Di H0spital,” Ainul Mardhiah Pulang Ke Rumah

Setelah beberapa bulan menerima rawatan di hospital, Ainul Mardhiah yang sebelum ini menghidap kanser Germ Cell Tumor pulang ke kediaman di Rumah Awam Ayer Molek, Melaka, semalam.

Bayi berusia 13 bulan itu terbang ke London pada 25 Mei lalu untuk menjalani pembedahan dan mendapatkan rawatan sebelum dibenarkan pulang setelah menunjukkan perubahan positif.

Setelah dua bulan berada di sana, Ainul tiba di tanah air pada 28 Julai lalu dan ditempatkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemantauan lanjut.

“Walaupun pada awalnya dia agak pelik, pandang kiri dan kanan, tetapi tidak lama selepas itu Ainul dapat merasai suasana di dalam rumah.

“Dia bagaikan mengerti apabila dapat duduk di katilnya sendiri dengan reaksi tersenyum-senyum” kata ibu kepada Ainul, Nurul Erwani Zaidi.

Dia dan suaminya Ahmad Safiuddin Razak meluahkan rasa syukur dan gembira apabila mereka sekeluarga selamat pulang ke rumah sendiri selepas beberapa kali berhadapan dengan pelbagai halangan.

“Akhirnya kami dapat balik rumah, empat bulan di hospital pelbagai detik dan situasi dilalui. Semestinya saat ini dinantikan,” ujarnya menerusi laporan Harian Metro.

Malah anaknya juga harus menerima beberapa rawatan susulan setiap bulan bagi memantau tahap kesihatannya selain menjalani fisioterapi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: Metro