“Cinta Luar Biasa,” Kerana Keluhuran Hati Wanita Ini Terima Lelaki Kerdll Sebagai Suami

Lumrah sebagai manusia, pasti mereka mudah tertarik kepada kesempurnaan dan kecantikan. Begitulah juga dengan mencari pasangan hidup.

Buat gadis bernama Nursyazwani bt Sahrifuddin, 21, rupa paras bukanlah menjadi ukuran dalam mencari pasangan, sebaliknya dia melihat daripada segi keluhuran hati seseorang itu.

Bukan muda nak terima kekurangan

Disebabkan keikhlasan dan kesungguhan hati, Nursyazwani telah menerima Muhammad Shukri sebagai teman hidupnya, meskipun lelaki itu merupakan seorang yang dikategorikan kerdil, membuatkan kisah cinta mereka menjadi perhatian.

Buat Shukri pula, mengakui bukan mudah untuk dia menerima kekurangan yang ada pada diri, tetapi atas sokongan keluarga, rakan dan isteri membuatkanya lebih positif.

“Walaupun ada yang memandang rendah kepadanya, tetapi dia tidak ambil peduli dan tenang menghadapinya…”

Keikhlasan hati tutupi kekurangan diri

Bermula sebagai rakan sekerja, rakan-rakan juga suka mengusik agar mereka berjodohan, apabila melihatkan kesungguhan Shukri yang tidak putus asa memikat hati Nursyazwani.

Sikap murni yang ada pada Shukri telah menutupi kekurangan yang ada padanya, membuatkan hati Nursyazwani tertambat dan yakin bahawa dia membuat pilihan yang tepat sekali.

“Dia sopan, hormat orang tua dan pandai ambil hati saya dan keluarga…”

Keluarga juga memberi restu

Malah, penerimaan keluarga Nursyazwani terhadap Shukri juga mendapat maklum balas yang baik. Mereka menerima keadaan suaminya seadanya, tanpa prejudis.

Kini, pasangan itu yang baru sahaja mendirikan mahligai perkahwinan, sedang meniti detik-detik bahagia di dalam alam rumah tangga. Didoakan semoga, berbahagia sehingga ke akhir hayat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Mingguan Wanita