“Mahu S3bar Hal P0sitif,” Idzham Ismail Hanya Mvat Nalk F0to Bahagia Bersama Isterl, Bukan Untuk Menvnjuk

Pelakon Idzham Ismail menegaskan bahawa dia tidak terlalu menonjolkan kasih sayang bersama isteri, Siti Nur Abilah di Instagram.

Sebaliknya, ia sebagai satu inspirasi kepada masayrakat di luar sana agar sentiasa menyanyangi antara satu sama lain sebagai teman hidup.

“Pernah ada orang DM (using Fake Account Of course) tanya saya, Tak payah nak acah acah happy lah dengan wife selalu, mana ada orang happy selalu dalam marriage.

“Saya tak layan tapi saya nak post disini sebagai satu inspirasi kepada yang lain. Kita disajikan dengan pelbagai medium yang mudah kita berinteraksi samada secara terus atau secara separa terus. Berbalik kepada niat kita untuk kita guna medium media social ni untuk apa,” tulisnya.

Malah, pelakon filem Juvana ini mengakui bahawa tidak semua rumah tangga sentiasa indah, sebaliknya ada juga ‘turun naiknya’.

“Siapa cakap saya tak pernah gaduh dengan wife? Siap karate lawan MMA lagi tau. Tapi saya pilih untuk post every happy moment untuk saya tatap, dan merindui moment bersama isteri yang happy happy disaat saya ada rasa marah. Membantu saya untuk lebih salahkan dan perbetulkan diri jika ada ketidakfahaman.

“Saya memilih untuk menyebarkan positivity kepada semua, secara tak langsung ia akan berbalik kepada saya juga. Saya memilih untuk memberitahu update tentang kerjaya dan family life yang happy dan terpilih sahaja.

“Kita ada medium yang boleh kita beritahu satu dunia menggunakan jari, kita yang tentukan content dan vibe yang kita nak sebarkan. Jadi kenapa pilih jalan hitam? Kenapa pilih negativity, kenapa pilih kebencian?

“We are what we believe we are, we choose what we looks like. Alhamdulillah kebanyakan suka dan menerima secara positive apa yang saya sampaikan. Thank you semua yang sentiasa menyokokong dalam semua aspek,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

Pernah ada orang DM (using Fake Account Ofcourse) tanya saya, Tak payah nak acah acah happy lah dengan wife selalu, mana ada orang happy selalu dalam marriage. Saya tak layan tapi saya nak post disini sebagai satu inspirasi kepada yang lain. Kita disajikan dengan pelbagai medium yang mudah kita berinteraksi samada secara terus atau secara separa terus. Berbalik kepada niat kita untuk kita guna medium media social ni untuk apa. Siapa cakap saya tak pernah gaduh dengan wife? Siap karate lawan MMA lagi tau. Tapi saya pilih untuk post every happy moment untuk saya tatap, dan merindui moment bersama isteri yang happy happy disaat saya ada rasa marah. Membantu saya untuk lebih salahkan dan perbetulkan diri jika ada ketidakfahaman. Saya memilih untuk menyebarkan positivity kepada semua, secara tak langsung ia akan berbalik kepada saya juga. Saya memilih untuk memberitahu update tentang kerjaya dan family life yang happy dan terpilih sahaja. Kita ada medium yang boleh kita beritahu satu dunia menggunakan jari, kita yang tentukan content dan vibe yang kita nak sebarkan. Jadi kenapa pilih jalan hitam? Kenapa pilih negativity, kenapa pilih kebencian? We are what we believe we are, we choose what we looks like. Alhamdulillah kebanyakan suka dan menerima secara positive apa yang saya sampaikan. Thank you semua yang sentiasa menyokong dalam semua aspek.

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

Menerusi ruangan komen, rata-rata bersetuju dengan perkongsian pelakon itu. Terdahulu, pasangan ini diijabkabul pada 27 Ogos 2016 dan dikurniakan seorang anak, Nur Sofea Inara, 2 tahun.

 

View this post on Instagram

 

Kami seiras ke tak?

A post shared by Idzham Ismail (@idzham_ismail) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: Instagram Idzham Ismail