“Ucapan Bersemut Buat Isteri Sempena Anniversary Ke-3 Bagi ‘Hint’ Nak Tambah Cahaya Mata” Saharul Ridzwan

Mohd Saharul Ridzwan bin Hashim (lahir 26 Januari 1989) merupakan seorang pelakon dan model Malaysia. Beliau merupakan finalis Hero Remaja 2011/2012 dan telah membintangi beberapa siri televisyen termasuk Romi Cinta Julia (2014), Hati Perempuan (2015), Kau Aku Kita (2015), Seindah Takdir Cinta (2016), Arluna (2017) dan Jangan Benci Cintaku (2018). Pada Mac 2016, beliau menjenamakan semula dirinya sebagai Saharul Ridzwan, sambil menyatakan bahawa nama Syarul Ridzwan sebagai sebahagian daripada proses kematangan usianya.

Beliau berkahwin dengan Qaabila Deena Emir Mohamed Akif Emir pada 2016 dan kini baru sahaja mendapat anak lelaki pertama bernama Muhammad Luth Ali yang dilahirkan pada 6 Jun 2017.

Terbaru beliau telah berkongsi satu keping gambar perkahwinan beliau bersama Diena di laman instagram bersama ucapan yang sangat romantik buat isteri sempena ulang tahun perkahwinan beliau yang ke 3. Di dalam ucapan beliau ada mengatakan bahawa ingin menambah cahaya mata jika dengan izin-Nya.

“HAPPY 3RD ANNIVERSARY SAYANG❤️ . رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

Rabbana hab lana min azwajina wa dzurriyyatina qurrata a’yunin waj-’alna lil-muttaqîna imama.

Ya Tuhan kami, anugrahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa. [Qs. Al Furqan 25:74].

Hari ni, genap 3 tahun saya jadi suami awak. Dari seorang, jadi dua dan sekarang dah bertiga. Semoga tahun depan pada tarikh ni kita dah BEREMPAT. 😍. Amin Ya Rabbal A’lamin. Semoga Allah terus lindungi kita dari segala keburukan dunia dan akhirat.

Semoga sy terus menjadi nakhoda kapal utk kita ke syurga. Fuh. Ayat sweet semut2 yang lain sy ckp depan2 jelah. 😆.

Doa kalian utk kesejahteraan dan kebahagiaan rumah tangga kami lebih bermakna dari semut2 tu. Semoga Allah makbulkan segala yang baik, dan jauhkan segala yang tidak baik. Amin ❤️

 

View this post on Instagram

 

HAPPY 3RD ANNIVERSARY SAYANG❤️ . رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا Rabbana hab lana min azwajina wa dzurriyyatina qurrata a’yunin waj-’alna lil-muttaqîna imama. Ya Tuhan kami, anugrahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa. [Qs. Al Furqan 25:74] . Hari ni, genap 3 tahun saya jadi suami awak. Dari seorang, jadi dua dan sekarang dah bertiga. Semoga tahun depan pada tarikh ni kita dah BEREMPAT. 😍. Amin Ya Rabbal A’lamin. Semoga Allah terus lindungi kita dari segala keburukan dunia dan akhirat . Semoga sy terus menjadi nakhoda kapal utk kita ke syurga. Fuh. Ayat sweet semut2 yang lain sy ckp depan2 jelah. 😆 . Doa kalian utk kesejahteraan dan kebahagiaan rumah tangga kami lebih bermakna dari semut2 tu. Semoga Allah makbulkan segala yang baik, dan jauhkan segala yang tidak baik. Amin ❤️ .

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

KOMEN NETIZEN:

(TEXT BY STAFF KL PRESS)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

SUMBER: Instagram @saharulridzwan Via KL PRESS