“Dia Boleh Tahan Sampai 5 Jam Sahaja,” Pendedahan Dr Amalina Bakri Mengenai Kekasih Barunya Buat Warganet Tergamam.

“Dia boleh tahan sampai 5 jam” luahan Dr Amalina Bakri mengenai kekasihnya | Masih ingat dengan Dr Amalina Bakri yang mengejutkan Malaysia dengan keputusan cemerlangnya sewaktu peperiksaan SPM dahulu? Beliau kini semakin cantik dan telah bergelar seorang doctor di luar negara. Baru-baru ini, Dr Amalina Bakri telah luahkan kepada pengikutnya yang kekasihnya mampu bertahan sampai 5 jam! Lama juga kan?

Ha, sebelum pemikiran tu jadi makin jauh, yang sebenarnya, Dr Amalina Bakri sedang mengajar kekasihnya untuk berpuasa. Mereka yang tak pernah berpuasa, bila kita ajar berpuasa, memang mencabar sedikitlah kan. Alah, yang dah di ajar dari kecil pun, bila dah besar, pun ada yang tak puasa penuh. Hehehe. Melalui perkongsian Dr Amalina Bakri, mereka kini sedang dalam percutian di sepanyol. Umat islam di sana perlu berpuasa dalam tempoh waktu yang agak lama iaitu 16 ke 17 jam sehari. Ini adalah kerana, waktu siang di sepanyol agak panjang.

Ramai sebenarnya yang memuji beliau kerana rajin mengajar kekasihnya berpuasa. Kata mereka, biarlah bermula daripada kecil, bila dah terbiasa nanti, tak jadi masalahlah pada dia untuk berpuasa kelak. Dr Amalina sebelum ini agak merahsiakan kekasihnya namun setelah kerap kali ditanya pengikutnya, akhirnya beliau mendedahkan juga.

Walaubagaimana pun, beliau tidak mendedahkan secara terperinci perihal kekasihnya. Apa pun, kita doakan yang baik-baik sahajalah ye. Semoga semuanya dipermudahkan. Amin.

Dih3ntam Warganet Di Twitter, Dr Amalina Bakri Balas Dengan Perlian Berbis4!

Siapa yang tidak ingat dengan gadis kelahiran Kota Bharu, Kelantan ini yang mendapat anugerah cemerlang SPM 17A1 pada tahun 2004.Nur Amalina Che Bakri kini sudah bergelar Dr Amalina Bakri dan berkhidmat sebagai pakar bedah pelatih di sebuah hospital di London dan kejayaannya sangat membanggakan rakyat Malaysia. Namun wujud segelintir warganet yang masih tidak ‘bersetuju’ dengan perubahan penampilannya yang tidak lagi berhijab sejak menjejakkan kaki ke luar negara. Baru-baru ini, Amalina telah memuat naik Tweet tips penjagaan rambut di Twitter miliknya. Namun seorang warganet yang menggunakan nama akaun Fadhil Zakri bertindak menyindir Amalina dengan ayat, “Rugi2 blaja jauh2 jadi mcm ni”.

Amalina tidak berdiam diri dan memberi kenyataan balas berbaur sindiran sinis kepada warganet itu dengan mengatakan malam tadi dia telah membedah 2 orang dan menyelamatkan nyawa serta kaki pesakit berkenaan.

Sekali gus bertanya apa yang dilakukan oleh lelaki itu pada hari itu. Adakah menonton video tak senonoh? Rupanya Amalina berjaya ‘kantoikan’ aktiviti lelaki itu yang pernah tinggalkan komen di Twitter pada seorang bintang filem tak senonoh antarabangsa! Selepas itu, lelaki berkenaan bertindak deactivate akaun Twitternya, mungkin malu dengan kenyataannya sendiri. Sebab itu orang tua selalu pesan, sebelum nak mengata orang lebih baik cermin diri sendiri dulu. Cakap tak serupa bikin!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Instagram Dr Amalina Bakri

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.