“Semalam Rasa Sebak Sangat,” Lega Dan Terharu, Elfira Loy Buat Kenduri Doa Selamat Untuk Bayi Bakal Lahiir

Menanti hari untuk bakal melahirkan anak pertama, pelakon Elfira Loy atau nama sebenarnya Nurul Elfira Loy akui debaran kian makin terasa.

Pelakon berusia 25 tahun itu ada berkongsi perkembangan terkini mengenai dirinya yang kini sedang sarat hamil.

Kongsi Elfira, dia telah mengadakan majlis kenduri doa selamat buat anaknya yang bakal dilahirkan tidak lama lagi.

“26/9 , Bacaan yassin & solat hajat diadakan di Masjid Al-Mukhlisin Alam Damai di kawasan perumahan el.

“Alhamdulillah part ni dah selesai rasa lega tenang dah buat doa selamat for the baby. Thank you mama for arranging that.

“Semalam rasa sebak sangat , sebab memang tak jemput siapa-siapa pun , buat dekat masjid , siapa yang hadir itu jelah tetamu jemputannya. Tak tahu berapa ramai .

“Part tetiba ustaz kata nak buat solat hajat tu el macam nervous , macam ada ke orang yang tak kenal kita nak buat solat hajat untuk ke , nak ke berdoa untuk kita .

“Tapi el lupa el berada dekat tempat yang Allah paling sayang , di Masjid . Semua dah dianggap saudara kat situ.Alhamdulillah , thank you Allah for another blessing , found this somewhere saying , there is an ayat in the Qur’an where Allah promises us that if we thank Him then He will surely grant us more.

“And subhanallah, it’s not just to do with wealth. It’s to do with everything. Semoga Allah permudahkan proses ini & semoga Allah panjangkan umur kami. . Amin . #makantalamisthebest,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

26/9 , Bacaan yassin & solat hajat diadakan di Masjid Al-Mukhlisin Alam Damai di kawasan perumahan el. Alhamdulillah part ni dah selesai rasa lega tenang dah buat doa selamat for the baby. Thank you mama for arranging that . Semalam rasa sebak sangat , sebab memang tak jemput siapa-siapa pun , buat dekat masjid , siapa yang hadir itu jelah tetamu jemputannya. Tak tahu berapa ramai . Part tetiba ustaz kata nak buat solat hajat tu el macam nervous , macam ada ke orang yang tak kenal kita nak buat solat hajat untuk ke , nak ke berdoa untuk kita . Tapi el lupa el berada dekat tempat yang Allah paling sayang , di Masjid . Semua dah dianggap saudara kat situ.Alhamdulillah , thank you Allah for another blessing , found this somewhere saying , there is an ayat in the Qur’an where Allah promises us that if we thank Him then He will surely grant us more. And subhanallah, it’s not just to do with wealth. It’s to do with everything. ❤️ Semoga Allah permudahkan proses ini & semoga Allah panjangkan umur kami. . Amin . #makantalamisthebest

A post shared by 25 | 🇲🇾 | (@elfiraloy) on

Melihat di ruangan komen gambar tersebut, rata-rata peminat mendoakan agar semua urusan bintang filem Tentang Bulan itu dipermudahkan.

Sekadar informasi, Elfira telah mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Faris Khairul Anuar pada 1 Januari lalu di Cyberview Resort, Cyberjaya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Instgaram @elfiraloy

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.