“Dia Tulah Bahan Jenaka Kami Dan Tempat Kami Bergembira Serta Bergadvh..” Gelagat Aliff Syukri Bila Kena Sakat Dengan Bonda Buat Ramai Terhibur

Nama Dato Aliff Syukri Bin Kamaruzaman tidak asing lagi dalam industri usahawan kerana beliau merupakan seorang pengasas AS Legacy yang terkenal. Beliau juga mempunyai seorang isteri dan juga 5 orang cahaya mata. Isteri beliau Nur Shahida Rashid sedang sarat hamil untuk cahaya mata mereka yang ke 6.

Terbaru ibu kepada Dato Aliff iaitu Bonda Rozita Ibrahim atau lebih mesra disapa Bonda adalha seorang usahawanita berjaya yang merupakan pengasas kepada produk JRM. Beliau telah berkongsi satu video gelagat anak lelakinya Aliff Syukri seorang yang ‘berlidah pendek’. Video yang dikongsi dilaman instagram beliau mendapat pelbagai respon dan juga komen dari netizen.

“Sy x banyak tahu tentang dunia di luar sana.. viral ke apa ke.. Sy hanya lihat ceramah ugama ..Kecuali kalau org screenshot dn hantar pada sy..

🔎 VIDEO PENUH LAGI KRI LIDAH PENDEK NI, blh tgk di youtube Bumi Ratu Channel

Bila sy ada kelapangan baru sy tengok ig syukri.. tentang isu dia yg buruk2 dn sebagainya.. sy malas dn xlarat menambah sakit mata dosa maka sy didik mata sy tengok benda menafaat je

Jadi Netizen xpayah tanya sy xdidik ke apa ke .” Dgn tegas dn disiplin sy ni anak2 pun xtahan dn besar suka2 dia nk buat apa , sebagai Mak apa kita boleh buat ..Nak pukul , nak maki ..?? Ha ha ha xkan boleh dah ..!!

Bagi sy, dia dah besar dn tahu mana hala tujunya dn sy tahu dia x buat perkara yg salah dn sy tahu anak sy ni mcm mana ..Nakal , kurang sentivity , baik budi, penyanyang rajin dn bijak niaga

Sejak kecil, sikap syukri dia je yg betul.. kalau bergaduh dgn kakaknya, dia mmg nak menang..

Jadi bila kakaknya mengajar, dia akan melawan.. dn dia x blh menyebut beberapa perkataan antaranya biawak.. akan di sebut biawe.. buaya pun akan disebut biawe juga..

Sebutan bahasa english memang banyak yg dia x blh sebut.. ajarlah mcm mana pun..

Dia seorg yg suka bersosial, memenuhi aktiviti di sekolah.. dn selalu berpidato sorang2 kat rumah “ perasan “ dia tu lh bahan jenaka kami dn tempat kami bergembira serta bergaduh.. rencah2 kehidupan..

Semoga yg baik2 sahaja akan di akhiri dlm usia kami”

VIDEO:

 

View this post on Instagram

 

Sy x banyak tahu tentang dunia di luar sana.. viral ke apa ke.. Sy hanya lihat ceramah ugama ..Kecuali kalau org screenshot dn hantar pada sy.. . 🔎 VIDEO PENUH LAGI KRI LIDAH PENDEK NI, blh tgk di youtube Bumi Ratu Channel . Bila sy ada kelapangan baru sy tengok ig syukri.. tentang isu dia yg buruk2 dn sebagainya.. sy malas dn xlarat menambah sakit mata dosa maka sy didik mata sy tengok benda menafaat je . Jadi Netizen xpayah tanya sy xdidik ke apa ke .” Dgn tegas dn disiplin sy ni anak2 pun xtahan dn besar suka2 dia nk buat apa , sebagai Mak apa kita boleh buat ..Nak pukul , nak maki ..?? Ha ha ha xkan boleh dah ..!! . Bagi sy, dia dah besar dn tahu mana hala tujunya dn sy tahu dia x buat perkara yg salah dn sy tahu anak sy ni mcm mana ..Nakal , kurang sentivity , baik budi, penyanyang rajin dn bijak niaga . Sejak kecil, sikap syukri dia je yg betul.. kalau bergaduh dgn kakaknya, dia mmg nak menang.. . Jadi bila kakaknya mengajar, dia akan melawan.. dn dia x blh menyebut beberapa perkataan antaranya biawak.. akan di sebut biawe.. buaya pun akan disebut biawe juga.. . Sebutan bahasa english memang banyak yg dia x blh sebut.. ajarlah mcm mana pun.. . Dia seorg yg suka bersosial, memenuhi aktiviti di sekolah.. dn selalu berpidato sorang2 kat rumah “ perasan “ dia tu lh bahan jenaka kami dn tempat kami bergembira serta bergaduh.. rencah2 kehidupan.. . Semoga yg baik2 sahaja akan di akhiri dlm usia kami

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim) on

KOMEN NETIZEN:

FULL VIDEO:

(TEKS BY STAFF KL PRESS)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Instagram @bondarozitaibrahim Via KL PRESS

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.