“Lelaki Berlari Minta Ampvn Dengan Isteri” Dalam Ceramah Ebit Lew Undang Sebak

Umum sedia maklum bahawa Ustaz Ebit Lew memang tidak asing lagi dalam memberi ceramah mengenai hubungan kekeluargaan. Seminar yang dilakukan kerap kali melibatkan pasangan suami isteri dan diakhiri dengan linangan air mata.

Baru-baru ini, Ustaz Ebit Lew telah memuat naik satu video seorang lelaki yang teresak-esak menangis kerana terkenangkan pengorbanan isteri tercinta.

Menangis teresak-esak dalam pelukan isteri

Menurut Ebit Lew, lelaki itu berasa kesal dengan sikap dirinya yang selalu berbuat salah dengan isteri sedangkan isteri tercinta terlalu baik dan sanggup menerima walau bagaimana keadaannya ketika itu.

Selepas ditenangkan oleh Ebit Lew, lelaki itu tanpa selipar terus meluru mendapatkan isteri dan memeluk erat bidadarinya serta memohon maaf atas segala khilaf diri. Situasi tersebut terlalu sebak sehingga hadirin yang hadir turut menangis.

 

View this post on Instagram

 

Terkejut sangat sebak tadi petang saya tanya siapa pernah rasa putus asa dan rasa baik mati jer. Terasa nak mati? . Seorang abang ni,cerita betapa rasa selalu susahkan isteri yang baik. Buat salah padanya. Hilang pekerjaan. Buntu cari kerja. Saya dekat dan bisik padanya Allah sayang padanya. Dia ada doa Nabi saw. Doa ibubapa dan isteri. Abang tu peluk saya menangis. . Selepas itu abang tu tanpa selipar terus berlari ke tempat isterinya peluk minta maaf. Semua sebak menangis. Ya Allah terharunya. Syukur abang ni baru dapat kerja dan berterima kaseh pada isterinya membawa beliau ke sini. MasyaAllah. Abang ini orang baik dan rendah diri. Isterinya baik dan memaafkannya. Doa seorang isteri yang solehah. Subhanallah. Syukur pada Allah . Beberapa pasangan nak berpisah hari ini juga bisik pada saya tak jadi nak berpisah. Allahuakbar. Terima kaseh Allah. Dialah Allah Maha Kaya. Maha Kuasa-ebitlew . Doakan esok Ahad di Kuantan Dewan Jubli Perak 8pg5ptg Minggu Depan Melaka, Kota Bharu, Kota Kinabalu Kuching. Wasap office 0173666848 untuk pendaftaran

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Semoga peroleh kekuatan menempuhi dugaan

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet turut terkesan dan meninggalkan komen yang pelbagai di ruangan Instagram pendakwah bebas tersebut.

Mereka telah memberikan kata-kata yang positif dengan berasa terharu atas tindakan yang dilakukan oleh lelaki itu. Mereka turut mendoakan agar kesejahteraan dan juga rezeki berpihak kepada lelaki tersebut serta keluarganya.

Kami yang tengok pun terasa sebak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Instagram @ebitlew

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.