“Macam ni layanan untuk artis sendv macam aku” Amyza Aznan kesal produksi tidak adil, lambat dapat bayaran kerana tidak popular

PELAKON Amyza Aznan meluahkan rasa kesal terhadap segelintir produksi yang tidak adil dalam membuat bayaran kepada pelakon.

Amyza, 43, berkata, dia menerima layanan yang tidak sepatutnya daripada pihak produksi yang sering memberi keutamaan kepada artis baharu dan mempunyai pengikut ramai.

“Jangan cakap artis tak bagi komitmen, aku mual layan kerenah macam ni. Macam ni layanan untuk artis sendu macam aku, followers sendu.

“Artis yang harga boleh cinc4ng, artis yang boleh gelak-gelak tepuk t4mpar. Bila kau friendly dah tak class. Followers 300,000 harga boleh cinc4i. Cincai sebab kau artis lama,” tulisnya di Instagram.

Amyza memuat naik status pelakon Azhan Rani berkaitan bayaran gajinya yang masih tidak dilunaskan pihak produksi.

Azhan luah pendapat yang sama terhadap pihak produksi berkaitan soal bayaran.

Azhan Rani menerusi posting di Facebook itu meluahkan pendapat tentang segelintir penerbit drama yang tidak bersikap profesional.

“Yang sedih jadi pelakon ni bila dah berbelas tahun kau berlakon, kerja dah selesai masih nak kena tanya bila payment kau nak dibayar.

“Terima kasih buat producer yang profesional dan terima kasih juga buat producer yang acah-acah profesional. Maaf, saya tak pandai mengipas… yang salah tetap salah,” katanya.

Sementara itu, Azhan turut menasihati Amyza supaya tidak mengeluarkan kenyataan di media sosial bagi mengelakkan dilabel ‘artis kekwat’ oleh netizen.

Amyza kecewa pihak produksi tidak adil buat bayaran kepada pelakon lama.

“Mu baru dapat award best actress kot. Mu up pasal ni mu nanti kena macam aku la. Artis kekwat.

“Ni zaman artis dengan kru saja kot yang kena ikut jadual. Tapi bab bayaran kena ikut mood dia orang. Sedih tapi benar. Cuma tak semua yang macam ni. Aku doakan rezeki mu Allah lipat gandakan,” komennya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber :Mstar

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.