Murid Darjah 6 Terjvn Bangvnan Tingkat 4 Sekolahnya Lepas Dimalvkan Guru Matematik Depan Kawan-kawan Kelas

Seorang murid perempuan berumur 12 tahun nekad terjvn dari tingkat 4 bangunan sekolahnya di Guangdong, China pada Selasa minggu lepas.

Bapa kepada kanak-kanak mlang tersebut kemudiannya dimaklumkan mengenai kejadian tersebut dan segera hadir ke sekolah sebelum mendapati anaknya terbaring tidak sedarkan diri, lapor World Of Buzz.

Xiao Ru kemudiannya dikejarkan ke hospital namun dia tidak dapat bertahan kerana mengalami kesvkaran bernfas selain telah kehlangan banyak drah.

Dia tersenyum untuk kali terakhir ketika saya memanggil namanya”– Bapa

Selepas kejadian tersebut, bapa kanak-kanak itu terus ke sekolah dan meneliti semua video rakaman kamera litar tertutup (cctv), dan disitulah segala-galanya terbongkar.

cctv menunjukkan kejadian berlakv pada waktu rehat dimana guru matematik, Wang bertegas nak periksa kerja sekolah Xiao Ru tanpa sempat kanak-kanak itu makan tengahari”

“Wang kemudian mencampak kerja sekolah Xiao Ru ke lantai di hadapan murid-murid yang lain dan berteri4k mem4rahi m4ngsa yang g4gal menyiapkan kerja sekolahnya”.

M4ngsa juga dipvkvldengan pembaris dan dimarahi secara berterusan selama 3-4 minit.

Lebih menyedihkankesemua rakan-rakan kelasnya menyaksikan kanak-kanak itu dimarhl duru abit menyebabkan dia menangis.

Wang juga memukul Xiao Ru dengan pembaris dan berterusan memarahi mangsa selama 3-4 minit.

Kesemua rakan-rakan sekelas menyaksikan Xiao Ru dimarahi guru terbabit menyebabkanm4ngsa menangis.

Difahamkan selepas daripada itu, Xiao Ru keluar dari kelas sebelum bertindak diluar jangkaan dengan terjun dari tingkat empat bangunan sekolah.

Bapa kanak-kanak malang itu menuntut penjelasan Wang ekoran kejadian tersebut namun guru itu tidak tampil malah pihak sekolah juga gagal tunjukkan sijil kelayakan Wang mengajar di sekolah itu.

Kita pun tak jangka situasi macam ni boleh berlaku, tapi sebagai seorang guru rasanya diorang dah diajar macam mana cara mengajar atau menegur murid dengan betul.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber :Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.