“Dalam Proses Biasakan Diri. Suami Okay Saja… Bukanlah Satu Hal Serivs,” Elfira Loy Respon Soal Tersasvl Bahasakan Diri Kakak Terhadap Anak

Pelakon dan usahawan, Elfira Loy yang baru sahaja melahirkan puteranya, Muhammad Rayaan Khalaf 1 Oktober lalu ada mengulas mengenai dirinya yang tersasul membahasakan dirinya sebagai ‘kakak’ terhadap anak sulungnya itu.

Katanya kepada MH, dia sendiri tidak pasti ia diviralkan kerana itu bukanlah hal serius kerana kehadiran ahli baru dalam keluarganya adalah yang pertama.

Malah, mereka sekeluarga sedang sesuaikan diri.

“Tak tahulah… Semua benda nak viral. Macam mana ya? Saya pun tak pernah ada anak buah. Saya tidak pernah bahasakan diri dengan ‘Mama El’ ke, ‘Auntie El’ ke,” seloroh El.

Pada masa sama, bintang berusia 25 tahun ini memaklumkan suaminya, Muhamad Faris Khairol Anuar memahami situasi berkenaan.

“Jadi kami semua sedang dalam proses untuk biasakan diri adanya bayi, ahli baru dalam keluarga kami. Cucu pertama, anak saudara pertama dan sebagainya.

“Dia okay saja, ia bukanlah satu hal yang serius. Tak semestinya perkara viral itu suatu yang serius. Ia pun mungkin ‘funny’ to them jadi viralkanlah,” jelas El.

Ditanya apakah gelaran yang akan diguna pakai terhadap anak, ini reaksinya;

“Sekarang ni antara Mama atau Mommy, kalau dia dah pandai bercakap tunggulah dia nak panggil apa,” jelas El yang turut dalam proses mendapatkan kembali bentuk tubuh ideal usai pantang.

Pelakon itu mendirikan rumah tangga dengan Muhamad Faris Khairol Anuar pada 1 Januari 2019 lalu yang hanya dihadiri ahli keluarga dan teman rapat.

 

View this post on Instagram

 

Dalam proses kembali bentuk tubuh idealnya, El kongsi cara pantang lepas bersalin anak sulung #MHnews #MediaHiburan

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber :MH

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.