21 Hari Berpantang, Wawa Zainal Hilang 14 Kil0gram. Ini Sebabnya

Pelakon Wawa Zainal berkongsi rutin yang wajib dilakukannya sepanjang tempoh berpantang.

Jelas Wawa dia akan bersauna sebanyak dua kali dalam sehari.

Wawa turut berkongsi berat badannya yang telah  turun kepada 43 kilogram (kg) daripada 57 kg ketika hamil.

Selain itu, isteri kepada aktor Aeril Zafrel turut mendedahkan kulitnya berubah menjadi lebih anjal dan lembut.

“Sepanjang berpantang memang tak pernah skip sauna dua kali sehari.. Sauna ni bagus untuk bakar lemak-lemak..

“Sebelum mengandung berat badan Wawa 42 kg. Masa hamil naik ke 57 kg.. Dan hari ni hari ke 21 pantang berat da 43 kg.

“Perut memang da flat padahal makan tak hingat dunia lepas tu bila bersauna ni kulit memang jadi lembut ek?

“Kulit muka pun lebih anjal,lembut gitu. Padahal masa pantang ni la wawa paling malas nak jaga muka..

“Ni salah satu sebab sauna jgk..Terima kasih @natalismothercare yang sentiasa manja kan diri ku sepanjang berpantang ni.

“Kadang-kadang dalam hati eh sudah la layan aku macam putri ni tak kuasa da nak tungku 2 kali sehari, nak urut hari-hari, mandi herbs hari-hari, kena sediakan makan sedap hari-hari tapi fikir balik bila lagi kan..

“Masa berpantang ni je la nak manja kan diri 44 hari hehe siapa lagi yang tengah pantang macam  Wawa tu?? Atau yang akan berpantang??” tulisnya.

Perkongsian itu dibuat menerusi akaun Instagram (IG) miliknya semalam.

Sekadar info, Aeril dan Wawa berkahwin pada tahun 2013 dan dikurniakan tiga orang anak, Ahmad Fakhruddin Attar, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, dan Ayya Soffya.

Wawa baru sahaja memasuki hari ke 22 berpantang selepas melahirkan Ayya pada 1 Disember yang lalu.

 

View this post on Instagram

 

Sepanjang berpantang mmg tak pernah skip sauna 2X sehari.. sauna ni bgus utk bakar lemak2 ..seblm pregnant berat badan wawa 42kg. Masa pregnant naik ke 57kg .. Dan hari ni hari ke 21 pantang berat da 43kg😍😍 perut mmg da flat padahal makan tak hingat donia🤣🤣 lepas tu bila bersauna ni kulit mmg jadi lembut ek? Kulit muka pun lebih anjal,lembut gitu. Padahal masa pantang ni la wawa plg malas nak jaga muka. . Ni salah satu sebab sauna jgk .. terima kasih @natalismothercare yg sentiasa manja kan diri ku sepanjang berpantang ni. Kadang2 dlm hati eh sudah la layan aku macam putri ni tak kuasa da nak tungku 2X sehari, nak urut hari2, mandi herbs hari2.. kena sediakan makan sedap hari2,tapi pikir2 balik bila lagi kan.. time berpantang ni je la nak manja kan diri 44hari ..hehe siapa lagi yg tgh pantang mcm wawa tu?? Atau yg akan berpantang??

A post shared by Wawa Zainal ™️ (@w4w4_zainal) on


Bukan sahaja sambaI, malah kicap cap Kipas Udang turut dibekalkan bersama!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: gempak

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.