“Tisu 20 Sen Dia Jual RM10” Aunty Ini Jual Tisu Dengan Harga Tak Masuk Akal Rupanya Banyak Kali ‘Kant0i’ Menipv

Boleh dikatakan, rakyat Malaysia ni orangnya memang pemurah dan suka bagi sedekah. Senang kata, pantang lah nampak orang susah, mesti nak di tolongnya.

Baru-baru ni, tular dekat laman Twitter mengenai seorang wanita yang dikatakan menjual tisu dengan harga berkali ganda daripada harga sebenar.

Me and my friend tengah makan dekat food court , suddenly theres this aunt give me tissue and I said so I dont want , pastu dia paksa , dia cakap RM5 then saya cakap no saya takda duit pecah , and she said dia ada.”

Kejadian ini bermula ketika @dearrhoshi, dan rakannya pada ketika itu sedang makan di NU Sentral dan secara tiba-tiba didatangai oleh seorang wanita dan menawarkan mereka tisu untuk di jual.

Tisu je pun, apa masalahnya kan?

Mungkin ramai yang beranggapan bahawa kenapa tidak membeli sahaja tisu yang di tawarkan oleh individu yang hanya dikenali sebagai Aunty itu?

Rupa-rupanya, tisu yang dijual oleh wanita itu boleh di katakan mahal dimana korang boleh dapat tisu tu dengan harga kurang dari seringgit. Tapi dia jual dalam RM5.00 hingga RM10.00.

Tambahnya lagi, wanita itu terus menerus memaksa dia dan kawannya untuk membeli tisu yang dijualnya. Apabila dia memberi sejumlah wang, wanita itu dikatakan memberi baki yang kurang daripada jumlah sebenar dan melarikan diri apabila sudah mendapat duit.

Haa ni min kongsi sikit kisah sebenar.

Setelah tweet ini dimuat naik, ramai netizen yang berkongsi nasib sama dimana mereka telah diganggu oleh wanita ini dengan menggunakan taktik yang lebih kurang sama.

Admin harap, korang yang selalu pergi NU Sentral tu lepas ni boleh la berhati-hati ye, jangan sampai kena scam pulak.

Bukan sahaja sambaI, malah kicap cap Kipas Udang turut dibekalkan bersama!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: lobak merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.