“Iri Hati Dengan Kebahagiaan Orang Tak Tentu Pasal,” Target Serap Aura Positif 2020, Nadya Syahera Mahu F0kus Famili

Pelakon, Nadya Syahera menerusi Instagram miliknya menitipkan kata-kata sempena kedatangan tahun 2020 yang berbaki beberapa hari lagi.

Jelasnya, ada segelintir manusia yang gemar menguji tahap kesabaran dan mencari persengketaan tanpa sebab.

“Kadang2 ada je manusia yang cuba uji kesabaran seseorang manusia. Ada juga yang nak cari pasal tanpa sebab yg sahih.

“Iri hati dengan kebahagiaan orang tak tentu pasal. Create pergaduhan. Apooo?

“Why perlu perangai macam2 eh? Jalani hidup macam manusia normal boleh tak? Cakap baik2, sebut baik2, fikir baik2 boleh kan?

“Baru hati tu pun bersih, tak hitam. Ni dah nak masuk tahun baru, boleh lah campak perangai kotor, perangai yg tak indah tu. InsyaAllah hidup lebih ceria gitu,” maklumnya.

Malah, ibu kepada dua orang anak ini turut berharap agar dapat menjalani kehidupan secara normal dan mahu lupakan perkara yang tidak sepatutnya daripada memori dan hati.

And for me, i harap tahun 2020 ni, takde lagi adegan drama2 yg tak indah dalam hidup i. I sendiri akan cuba clearkan apa yg patut i clearkan dari memory n hati i.

“Target nak serap #positivevibes je. Yang cuba nak bawa negative vibes, lantokkk mu lah. and last skali, Keluarga akan tetap jadi keutamaan i.

“Korang apa target utk Tahun 2020 nanti?,” tanyanya lagi.

 

View this post on Instagram

 

Kadang2 ada je manusia yang cuba uji kesabaran seseorang manusia. Ada juga yang nak cari pasal tanpa sebab yg sahih. Iri hati dengan kebahagiaan orang tak tentu pasal. Create pergaduhan. Apooo? Why perlu perangai macam2 eh? Jalani hidup macam manusia normal boleh tak? Cakap baik2, sebut baik2, fikir baik2 boleh kan? Baru hati tu pun bersih , tak hitam. Ni dah nak masuk tahun baru, boleh lah campak perangai kotor, perangai yg tak indah tu. InsyaAllah hidup lebih ceria gitu. And for me, i harap tahun 2020 ni, takde lagi adegan drama2 yg tak indah dalam hidup i, i sendiri akan cuba clearkan apa yg patut i clearkan dari memory n hati i. Target nak serap #positivevibes je. Yang cuba nak bawa negative vibes, lantokkk mu lah. and last skali, Keluarga akan tetap jadi keutamaan i. Korang apa target utk Tahun 2020 nanti?

A post shared by NS (@nadyasyahera) on

Sekadar imbasan, Nadya dan suami berkahwin pada 25 September 2015.

Hasil perkongsian hidup selama empat tahun, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Aleena Rose, 2, dan Mohamad Dayyan, 1.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber:Instagram Nadya Syahera

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.