“Ini Namanya K0ngsi Rezeki” Sikap Murah Hati Makcik Jual Kuih Ini Buat Netizen Tersentuh

Bersedekah itu adalah perbuatan mulia dan sering diangkat tinggi oleh masyarakat kita. Banyak cara yang boleh kita buat apabila kita dah pasang niat untuk bersedekah.

Kali ni admin nak cerita pasal seorang makcik peniaga kuih jalanan. Apa yang menariknya ialah bila seorang wanita ni nak beli kuih, makcik tadi ni bagi kuih lebih daripada yang diminta. Lepas tu makcik tu tak minta duit lebih. Sebelum korang confuse lagi, cuba baca tweet oleh @mokciknab kat bawah ni.

Kongsi Rezeki

Begitulah pemurahnya makcik jual kuih ni. Walaupun kita rasa pemberianya itu kecil, tapi hati orangnya pasti besar. Bagus betul makcik ni.

Betul, orang-orang tua ni ada power bab selit-selit duit ni. Silap-silap time tengah salam tu ada je isi dekat tangan. Itulah rezeki namanya.

Rasanya orang yang berniaga di kampung memang macam tu. Dia bukan fikir sangat untung rugi, tapi ebih kepada nak kongsi rezeki sesama orang lain. Murni sungguh hati orang macam tu kan

Betu tu Kak Dib. Semoga Allah limpahkan rezeki kepadanya dan untuk kita semua sekali. Moga satu hari nanti kita pun dapat buat benda yang sama macam ni kat orang lain. Amiiin.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: lobak merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.