“Kata Buka 24 jam” Lelaki Ini Berang Sebab 7E Tutup Pada Waktu Pagi, Tapi Kena Hentm Pula Dengan Netizen

Pada tahun 1984, cawangan pertama bagi kedai serbaneka 7Eleven telah di buka di Malaysia. Sehingga kini lebih seribu cawangan 7E dibuka di seluruh Malaysia.

Macam yang kita tahu, waktu operasi 7E adalah sepanjang 24 jam pada setiap hari.

Baru-baru ni, kecoh dekat laman Twitter yang mengatakan ada cawangan 7E yang tutup sementara tanpa sebarang sebab.

Menurut individu yang memuat naik mengenai perkara ini, di pintu masuk 7E cuma terdapat kertas bersama tulisan yang mengatakan 7E tersebut tutup sehingga jam 5 pagi.

Sebab apa tutup? Takda sapa tahu sebab utama 7E cawangan tu tutup.

Lelaki ini juga ada menjelaskan bahawa dia datang ke kedai tersebut pada jam 3 pagi dan mendapati tiada sesiapa yang berada di dalam walaupun sudah memanggil beberapa kali.

Setelah tiada siapa yang keluar, lelaki ini mengambil keputusan untuk pergi ke cawangan lain bagi mendapatkan barang keperluannya.

Beli air pun nak komplain macam ni?

Akibat memuat naik komplain tersebut, lelaki ini menerima kecaman hebat daripada netizen yang mana rata-rata mereka beranggapan bahawa ada sahaja perkara kecemasan yang mungkin berlaku dan pekerja itu terpaksa menutup sementara cawangan tersebut.

Namun setelah menerima kecaman bertubi-tubi daripada netizen, lelaki ini telah melakukan threads bagi menyatakan pendapat dan penjelasan daripadanya.

Dia turut menunjukkan barang yang di beli daripada cawangan 7E yang lain. Barang tersebut adalah air minuman sahaja.

Tapi macam biasa lah, dia terus menerima kritikkan netizen apabila ramai yang menyangka lelaki ini pergi ke 7E bagi perkara kecemasan, rupa-rupanya nak beli air je.

 Hurm, tahu la 7E tu memang buka 24 jam, and silap mereka sebab tutup sementara, tapi min rasa kan lebih elok kalau tegur tu elok sikit. Budi bahasa kan budaya kita. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: lobak merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.