“Ada LendIr Brdarrah Jatvh Atas KakI,” Yatt Hamzah K0ngsi DetIk Cemass Sebelum Masuk Wad BersalIn

Pelakon dan pengacara Yatt Hamzah berkongsi momen cemas sebelum melahirkan anak keempat pada 30 Disember lalu.

Kongsinya, beberapa insiden telah menimpa pelakon itu apabila mendapati adanya lendir berdarah mengalir di bahagian kakinya selepas selesai solat Subuh.

“Genap Seminggu, sudah sampai masa utk Bonda share kisah labour Bonda melahirkan #sucino4

“BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.

Minggu lepas Isnin waktu yg sama skrg kira2 jam 8.15 pagi Bonda telah bersiap2 ke #hospitalpusrawi setelah ada lendir berdarah jatuh atas kaki sejurus Solat Subuh.

“Alhamdulillah Allah rezekikan dpt bertahajud lg pagi tu sblm Subuh.

“Sungguh2 minta pd Allah agar dipermudahkan & dilancarkan proses bersalin sbb masa tu dah start contraction yg agak kuat setiap 7 minit,” kongsinya.

Perasaan gemuruh mulai melanda Yatt atau nama penuhnya Haryati Hamzah kerana mengalami kesakitan luar biasa,tidak seperti melahirkan anak-anaknya sebelum ini.

“Sampai hospital @pusrawiofficial dlm 8.50 pg terus ke Emergency ditemani suami tercinta @zulfadhli_khiruddin

Masa tu Allah je tahu perasaan Bonda walaupn dah anak ke – 4.

“Sakit, nervous, takut (sbb ketiga2 anak semua kena paksa induce sampai contraction luar biasa kuat, sakit mcm nak mati rasanya) dlm masa yg sama rasa happy, lega dan bersyukur sbb akhirnya hari yg ditunggu2 dah tiba.. #babySuci akhirnya dah ready nak keluar setelah overdue 13 hari sejak 18 Dec 2019.

“Mujurlah layanan dr semua staff sangat baik, dari staff di kaunter emergency, nurse dan doktor yg check Bonda, membuatkan hati ni rasa lega dan kurang gementar.

“Dan masa yg dinantikan akhirnya tiba. Doktor check bukaan Bonda dan fuhh ALLAHUAKBAR … (BERSAMBUNG) ..

“Kalau sudi nak tahu sambungan kisah labour Bonda, komen NAK. Nanti Bonda sambung semula detik2 cemas Bonda di Hospital.

“Moga jd manfaat buat semua especially ibu2 hamil, yg tunggu masa nak melahirkan juga bakal2 ibu.. In shaa Allah,”akhirinya.

 

View this post on Instagram

 

Genap Seminggu, sudah sampai masa utk Bonda share kisah labour Bonda melahirkan #sucino4 . BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM. Minggu lepas Isnin waktu yg sama skrg kira2 jam 8.15 pagi Bonda telah bersiap2 ke #hospitalpusrawi setelah ada lendir berdarah jatuh atas kaki sejurus Solat Subuh. Alhamdulillah Allah rezekikan dpt bertahajud lg pagi tu sblm Subuh. Sungguh2 minta pd Allah agar dipermudahkan & dilancarkan proses bersalin sbb masa tu dah start contraction yg agak kuat setiap 7 minit. . Sampai hospital @pusrawiofficial dlm 8.50 pg terus ke Emergency ditemani suami tercinta @zulfadhli_khiruddin Masa tu Allah je tahu perasaan Bonda walaupn dah anak ke – 4. Sakit, nervous, takut (sbb ketiga2 anak semua kena paksa induce sampai contraction luar biasa kuat, sakit mcm nak mati rasanya) dlm masa yg sama rasa happy, lega dan bersyukur sbb akhirnya hari yg ditunggu2 dah tiba.. #babySuci akhirnya dah ready nak keluar setelah overdue 13 hari sejak 18 Dec 2019. Mujurlah layanan dr semua staff @pusrawiofficial sgt baik, dari staff di kaunter emergency, nurse dan doktor yg check Bonda, membuatkan hati ni rasa lega dan kurang gementar. Dan masa yg dinantikan akhirnya tiba. Doktor check bukaan Bonda dan fuhh ALLAHUAKBAR … (BERSAMBUNG) .. . Kalau sudi nak tahu sambungan kisah labour Bonda, komen NAK. Nanti Bonda sambung semula detik2 cemas Bonda di Hospital. Moga jd manfaat buat semua especially ibu2 hamil, yg tunggu masa nak melahirkan juga bakal2 ibu.. In shaa Allah. . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #bondaYHshare #ibuhamil #kisahlabourroomBondaYatt

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Terdahulu, Yatt selamat melahirkan cahaya mata keempat pada 30 Disember lalu seberat 3.3kg.

Yatt sebelum ini pernah berkahwin dengan Abdul Mutalib Shukor dan dikurniakan anak, Suci Hanania Malika, 8.

Yatt kemudiannya berkahwin dengan Mohamad Zulfahdli Khairuddin pada Februari 2016.

Pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata Suci Humaira Iqlima, 4, dan Suci Hayfa Medina,2 tahun.

 

View this post on Instagram

 

Bagi Bonda, pemilihan hospital bersalin sgt penting. Kenapa? Sbb ia akn jadi antara detik terpenting dlm hidup, menjadi kenangan terindah seiring kelahiran cahaya mata. Sbb tu Bonda akn buat survey dulu at least 4 bln awl utk pilih hospital yg tepat. Tak kisahlah swasta atau kerajaan, yg penting serasi & sesuai dg keperluan & kemampuan. Ada yg pilih hospital ats cdgn & pengalaman kwn2. Terpulang, tapi jgn lupa, pengalaman kita berbeza2. Tak semestinya bila hospital tu serasi dg orang lain, akan serasi dg kita juga. . Bonda pilih hospital berdasarkan fakta bkn pengalaman semata2. Kena tengok pd Doktor, Privasi Wad, Layanan, Kemudahan, Jarak dan Bajet. Bonda utamakan hospital yg ada pakar O&G, Gynae Wanita Muslim dan status Syarie Compliant utk memelihara Aurat dan Aib kita sebagai Muslimah. . Kalau boleh mmg nak wad yg privasi, 1 katil, plg tak 2 katil sebilik. Mudah utk keluarga besar Bonda dan shbt2 dtg melawat lps bersalin. Layanan & kerjasama baik dr doktor & staff nurse juga sgt penting. Fasiliti Labour Room yg lengkap juga penting especially yg nak bersalin normal mcm Bonda, sgt kritikal utk ada katil labour yg selesa siap dg penahan kaki utk mudahkan proses meneran nanti. . Kalau boleh pilih hospital yg ada tabung darah, jika ada komplikasi masa melahirkan ada back up dg segera tanpa perlu tukar hospital. Dan pilih hospital yg dekat je dg rumah. Jimat masa & senang kalau emergency. Apapun ikut bajet msg2. Kalau mampu bayar lbh utk keselesaan silakan asal jgn sampai berhutang. . Alhamdulillah rezeki Bonda kali ni dg #HospitalPusrawi @PUSRAWIOFFICIAL yg menepati ciri2 hospital yg Bonda cari. Syarie Compliant, dg fasiliti & layanan yg baik selain dekat je dg rumah. Doktor2 & Staff nurse kat sni semua baik & peramah. Bonda puji uniform Pusrawi yg menutup aurat dg betul. Bilik Super Deluxe Exec pula luas & selesa dg menu2 yg sedap. Plg best harga pakej utk bersalin normal di sini amat berpatutan. Tak caya call now buat appointment utk survey. . TQ @pusrawiofficial Hanya Allah mampu balas jasa kalian♥️🤗Maaf jika ada salah silap ya . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #kisahlabourroomBondaYatt #30dec2019 #overdue #baby #theSucis #LilSuci #safedelivery #Suci

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

 

View this post on Instagram

 

Cepatnya besar awak anak..Baru lahir x sampai 48 jam tanggal 30 Dec 2019. Harini 1 Jan 2020 awak dah setahun..😅🤗🥰❤ . Ada yg sama kes dg baby Bonda ni ke? Lahir hujung 2019, harini dah setahun…😜😍😘❤ . Belanja 1 Doa utk Baby baru Bonda ni boleh ke..? Nanti Bonda share kisah di labour room di sebalik kelahirannya yg paling bersejarah antara semua tiga org kakaknya..In shaa Allah 🙏🤲🥰 . . TQ Hospital Pusrawi @pusrawiofficial menjaga Bonda dan Baby dg baik dan selama 3 hari 2 malam. Alhamdulillah..😘❤🤗 . . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #bondaYatt #bondaYH #Baby #LilSuci #suci #newborn #THESUCIS #sibibirmerah #30Dec2019

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Instagram Yatt Hamzah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.