Selalu DibandIngkan Dengan Sepupu, DIpvkul Ibu TIri, Pnceramah M0tivasI K0ngsi ‘Lvahan’ MurId

Siapa sangka kanak-kanak seawal dibangku sekolah telah mengalami tekanan mental akibat pelajaran. Sebahagian besar dari mereka mengalami tekanan apabila ibu bapa suka membandingkan keputusan ujian mereka bersama rakan sebaya yang lain.

Melalui Twitter, Akhi Fairuz Al-Jengkawi berkongsi luahan pelajarnya yang ditulis di papan putih. Menurutnya, dia menyuruh murid-muridnya untuk menulis sebab mengapa mereka mengalami tekanan dan hilang rasa semangat untuk belajar. Rata-rata jawapan yang ditulis murid-murid itu sangat mengejutkan.

Stress budak zaman sekarang memang real

Luahan kanak-kanak yang mengalami tekanan dalam pelajaran amat membimbangkan. Sebab seperti sering dibuli, diejek dan dibandingkan oleh ahli keluarga antara punca seseorang murid itu hilang rasa minat untuk belajar. Tambahnya lagi, murid-murid sekecil ini tiada tempat untuk meluahkan perasaan. Jadi ianya akan bertambah teruk.

Mak selalu bandingkan saya dengan sepupu

Tak pelik budak seawal 13 tahun depress

Murld cendervng ke arah d4dah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Akhi Fairuz Al-Jengkawi

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.