“Sudah Tahun 2020, Masih Ada Hantar Gambarr ‘PrIvate Parts’ Kepada Saya” Dr Amalina

Dr Amalina sememangya terkenal dalam kalangan rakyat Malaysia tambahan lagi beliau sering mencvri tumpuan umum melalui ruangan Twitter miliknya. Beliau yang berpengkalan di luar negara itu sering berkongsikan pendapat mengenai kesihatan kepada orang ramai.

Mungkin disebbkan itu jugalah terdapat segelintir warganet yang menghantar gambar ‘private parts’ kepadanya untuk mendapatkan raw@tan dan juga nasihat.

Sudah tahun 2020, tapi masih ada yang menghantar gambar ‘private parts’ dan angg0ta tubuh badan kepada saya untuk mendapatkan diagn0sis, raw4tan dan nasihat perub4tan.

Sememangnya Dr Amalina sering memberikan nasihat mengenai kesihatan di ruangan Twitternya, namun untuk memberikan rawatan kepada individu melalui akaun Twitter adalah mustahil. Tambahnya, dokt0r pun tidak boleh membuat rundingan secara terus melalui sos!al media.

Untuk makluman anda semua, dokt0r tidak boleh buat 1 to 1 c0nsultation melalui media sos!al.

Melalui ciapannya yang lain, Dr Amalina juga menegaskan bahawa dia bukanlah Dr Strange yang boleh memberikan rawatan dari jarak jauh. Dr Amalina juga turut menasihati orang ramai yang mengalami masalah kesihatan untuk berjumpa d0ktor di klin!k ataupun hosp!tal berdekatan.

Tambahnya, telah berkali-kali dia bercakap mengenai perkara sedemikian namun masih ada yang melakukan perkara sama walaupun telah masuk pada tahun baru.

Atau hang nak saya ch0p ch0p hang kaaaa….

Menjengah ke ruangan komen, terdapat juga segelintir warga Twitter yang menganggap perkara sedemikian sepatutnya dilakukan.

“Kat Malaysia dah ramai sangat yang penyakt ment4l kr0nik”

Saya geli sebab tak biasa tengok”

“Mungkin mereka rasa doktor boleh x ray dari jauh”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Dr Amalina

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.