“0rang Tua Teng0k Dan Bawak Family. Keslan Kena T0lak T0lak” Vide0 Peminat Hujan Buat ‘M0sh’ Tak Kena Tempat

Bagi peminat-peminat muzik rock, pasti tak ketinggalan untuk nak buat mosh semasa band sedang menyanyikan lagu-lagu mereka. Kalau nak lakukan perkara itu di satu tempat terbuka atau tempat-tempat tertentu memang perkara biasa.

Tapi ia akan jadi janggal dan nampak pelik apabila perbuatan tersebut dilakukan di tempat-tempat umum macam kat dalam mall.

Baru-baru ini, band Hujan terlibat dalam satu event HujanxRantai Art Festival di Quill City Mall jadi sudah semestinya kumpulan itu ada melakukan persembahan.

Dulu takde fans mcmni, sekarang tah sape2 create culture bodoh ni”

Ketika itu, peminat-peminat membanjiri kawasan tersebut untuk menyaksikan dan layan lagu-lagu daripada indie band yang dah legend dah tu.

Peminat-peminat yang menonton sambil melakukan mosh itu telah dirakam dan jadi viral di Twitter kerana perbuatan itu dikira macam tak elok.

Bagi Alya, sebagai orang yang suka pergi gig sendiri rasa perbuatan ini macam tak sesuai untuk dilakukan dekat mall.

Ini kerana ia disaksikan oleh orang tua, keluarga yang berada ditepi, malah ia menyukarkan penonton yang lain untuk menyaksikannya.

https://twitter.com/AlyaMahyadin/status/1219125628600872960

Dikatakan, habis karpet-karpet disitu jadi kotor dan tertanggal, malah ada juga orang-orang tua yang bawa keluarga mereka telah ditolak.

Perkongsian itu mengundang bermacam-macam reaksi netizen, ada yang menentang dan ada juga menyokong dengan pendapat Alya.

Ada juga netizen yang turut hadir pada waktu tu menyokong dengan kenyataan Alya.

That is unethical – Netizen

Hurm ada betul juga bab panjang bangku peluh percik-percik tu, memang selfish juga lah, harap lepas mungkin boleh lah pertimbangkan lokasi event tu supaya perkara ini tidak beulang lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Lobak  merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.