“Badan Dah Naik Bengkak Merah” Anak Faralyna Idris Alami Masalah Kulit Sensitlf

Anak kepada pelakon Faralyna Idris, Fira Anggun mengalami masalah kulit sensitif yang menyebabkan gatal-gatal.

Jelas Faralyna, Anggun mengadu berasa gatal selepas pulang dari sebuah tempat yang masih dalam pembinaan.

“Alhamdulillah, managed to bring the girls out and play on Sunday. Otw blk, kakak punye kulit jadi gatal-gatal.

“And memang nampak dekat muka dia yang sangat gatal. Banyak kali dia ulang, gatal sangat. Tak tahan, gatal sangat.

“Balik rumah, mandikan dia dan dia pon tidur. Tak lama lepas tu, dia bangun sebab tak tahan gatal,” tulisnya di Instagram (IG) miliknya.

Tambah Faralyna anaknya terpaksa dikejarkan ke klinik selepas badannya berubah menjadi bengkak.

“Bila ayah checked, sampai badan semua dah naik bengkak bengkak merah tu, terus melompat ayah dari katil, suruh semua bangun nak bawa kakak pergi klinik.

“Ni lepas kene cucuk, terus reda rasa gatal dia, terus dia tidur blk. Kita baru borak pasal abg Harraz kene allergic kan kak @n.a.n.i.e.r.a.w.k.s.t.a.r ? Alhamdulillah abg Harraz sihat dah.

“Get well soon, kakak sayang. Bonda tak boleh tidur cemni,” tulisnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

Alhamdulillah, managed to bring the girls out and play on Sunday. Otw blk, Kakak punye kulit jadi gatal-gatal. And memang nampak dekat muka dia yang sgt gatal. Banyak kali dia ulang, “gatal sgt. Tak tahan, gatal sgt.” Blk rumah, mandikan dia & dia pon tidur. Tak lama lepas tu, dia bgn sbb tak tahan gatal. Bila Ayah checked, sampai badan semua dah naik bengkak bengkak merah tu, terus melompat Ayah dari katil, suruh semua bgn nak bawa Kakak pergi clinic. Ni lepas kene cucuk, terus reda rasa gatal dia, terus dia tidur blk. Kita baru borak pasal abg Harraz kene allergic kan kak @n.a.n.i.e.r.a.w.k.s.t.a.r ? Alhamdulillah abg Harraz sihat dah. Get well soon, Kakak sayang. Bonda tak boleh tidur cemni 😞

A post shared by Faralyna Idris (@faralynaidris) on


Faralyna berkahwin dengan Muhammad Fikri pada 12 Disember 2014.

Pasangan ini mempunyai seorang lagi anak iaitu Fira Ayu yang berusia dua tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: gempak

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.