“Bukan Kavk Alr L0ngkang” Staff F And B Slmbah Slsa Kvah T0m Yam Dekat Kawan Buat Netizen Menylrap

Prank kawan dengan menyimbah tepung yang dicampur dengan telur itu boleh dikatakan satu budaya norma buat anak-anak muda sekarang.

Kadang-kadang ada yang pakai bahan lain, misalnya macam dalam video viral di Twitter ni.

Tengok la member kiteorang ni rela kena simbah dengan sisa makanan”

Mereka meraikan hari terakhir rakan mereka bekerja, jadi ramai-ramai prank  seorang rakan ni dengan menyimbah sisa makanan kepadanya sambil dirakam sebelum dikongsikan di media sosial.

Difahamkan mereka semua ni staff F&B, mereka gunakan sisa kuah Tom Yam untuk simpan kawan mereka tu. Namun begitu, niat nak kongsikan kegembiraan seperti mana dilakukan oleh anak muda ini rupa-rupanya membuatkan netizen tak gemar dengan perbuatan mereka.

Bagi netizen,  menggunakan sisa makanan itu terlalu kotor dan boleh mengundang penyakit kepada si mangsa yang terkena prank tu.

Serius tak lawak – Netizen

Ini pula respon tuan empunya badan lepas dikritik hebat.

Tapi ada juga netizen yang boleh faham mereka, sebab ia boleh dikatakan perkara biasa, tapi kadang-kadang gurau sebegini boleh mengundang bahaya pada kesihatan seseorang. Hurm tapi kadang-kadang ada perkara yang bagi kita kelakar tapi tak sesuai dikongsikan di media sosial.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: lobak merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.