Habis Pant@ng, Yatt Hamzah ‘Hllang’ 12Kg Selepas Lahlr Anak Keempat, Impi Turunkan Lagi 7Kg

Meluahkan rasa gembira kerana sudah selesai tempoh berpantang, pelakon Yatt Hamzah berkongsi berat badannya kini yang sudah turun sebanyak 12kg. 

Meski belum berpuas hati dengan pencapaian tersebut, namun pemilik nama penuh Haryati Hamzah bersyukur kerana berat badannya turun

“Ibu berpantang. Hari ni 30 Jan 2020 genap 1 bulan Bonda dan #SuciHawaZulaikha berpantang. Ya Allah, pkl 6.01 ptg nanti genaplah 1 bulan usia Hawa. Sekejapnya, rasa mcm baru je lahirkan dia. Dah sebulan berlalu Mashaallah Alhamdulillah.

“Berat masih belum lg capai target. Baru 12-13kg turun. Ada 6-7 kg nak buang. Dpt 5kg lg pn jadilah. Tapi dah turun 12 kg ni pun syukur Alhamdulillah drp x turun langsung kan.

“Terima kasih sgt2 pd @ashriszspa krn byk bantu Bonda turunkan berat badan dan plg penting bertambah sihat dg rutin berpantang yg disediakan utk Bonda setakat ini. Alhamdulillah sgt berpuas hati.

“Ni baru lepas letak pilis di dahi tp sblm ambil gambar ni tertanggal pula. Tu yg bertepek dahi mcm tu.

“Agak2 ibu2 boleh teka brp berat Bonda skrg dan brp berat masa sebelum melahirkan? Haa siapa terer try teka.. Lena baby Hawa lps kenyang susu. Alhamdulillah,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

#ootd ibu berpantang Hari ni 30 Jan 2020 genap 1 bulan Bonda dan #SuciHawaZulaikha berpantang. Ya Allah, pkl 6.01 ptg nanti genaplah 1 bulan usia Hawa.. Sekejapnya.. Rasa mcm baru je lahirkan dia.. Dah sebulan berlalu Mashaallah Alhamdulillah..❤ . Berat masih belum lg capai target. Baru 12-13kg turun. Ada 6-7 kg nak buang. Dpt 5kg lg pn jadilah. Tapi dah turun 12 kg ni pun syukur Alhamdulillah drp x turun langsung kan..😅🤭 . Terima kasih sgt2 pd @ashriszspa krn byk bantu Bonda turunkan berat badan dan plg penting bertambah sihat dg rutin berpantang yg disediakan utk Bonda setakat ini. Alhamdulillah sgt berpuas hati. . Ni baru lepas letak pilis di dahi tp sblm ambil gambar ni tertanggal pula. Tu yg bertepek dahi mcm tu..😜 . Agak2 ibu2 boleh teka brp berat Bonda skrg dan brp berat masa sebelum melahirkan? Haa siapa terer try teka.. 🥰😍🤗 . Lena baby Hawa lps kenyang susu..Alhamdulillah❤ . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #bondaYatt #bondaYH #bondaYHshare #ibuberpantang #BondaYHberpantangDay31 #SuciHawaZulaikha1month

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Terdahulu, Yatt selamat melahirkan Suci Hawa Zulaikha pada 30 Disember tahun lalu.

Yatt sebelum ini pernah berkahwin dengan Abdul Mutalib Shukor dan dikurniakan anak, Suci Hanania Malika, 8 tahun.

Dia kemudiannya berkahwin dengan Mohamad Zulfahdli Khairuddin pada Februari 2016.

Pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata Suci Humaira Iqlima, 4 tahun dan Suci Hayfa Medina,2 tahun.

 

View this post on Instagram

 

1st Ootd Bonda sejak berpantang. 24 jam berkain batik camne nak ootd.😅 Haaa lawa kan OOTD Bonda ni. Yg penting “Handbag Mahal” tu wajib ada. .😍🤩😋 Yaa tahu mesti ramai yg berkenan kat long cardigan tu kan..Nak2 gaji dah keluar, nak grablah tu.. Ok officially long cardi ni dah jd Bonda’s new fav items now. Why? SBB NI MMG BAJU UTK MAK2 NAMPAK MUDA REMAJEE..😅😜🥰 Bkn anak dara je boleh pakai, mak dara pun bolehhh.. . Ok Firstly it is BF friendly so senang nak nyusukan anak. And tgklah designnya yg simple but Sooooo Niceeee tu. Kain sejuk, lembut TAK PERLU IRON, warnanya cantik2, labuh so menutup blkg wanita dg sempurna, sesuai pakai dg apa shj, skirt, palazzo, jubah etc dan PLG BEST NAMPAK KURUSSS & HARGANYA SGT BERPATUTAN..😊🥰😍 . Ok ok Bonda nak bgtaulah ni .. Boleh dptkan long cardi ni di @ZLIAHCOM @ZLIAHCOM @ZLIAHCOM Namanya #FAZZCARDIGAN Lekas sebelum melepas sbb dorang tgh buat SALE tu. . Thnak You anakanda #SuciHawaZulaikha sudi jd accessory Bonda utk.ootd ni..😍😘🤗❤ . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #bondaYatt #bondaYH #bondaYHshare #igreviewyatthamzah #igreviewbyyatthamzah #longcardigan #zliahcom #FAZZCARDIGAN

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

 

View this post on Instagram

 

ATTENTION – Post ini khas buat WANITA SHJ KHUSUSNYA IBU/BAKAL IBU YG BF/SUSUKAN ANAK. . Ramai DM & PM Bonda.. Apa persediaan sblm jadi ibu atau sblm ke hospital melahirkan? Semalam pun adik Bonda yg no 8 dr 9 adik beradik kami pun tanya soalan sama. Siap dtg rumah nak berguru😅.. JAWAPAN BONDA NURSING BRA!! COLI MENYUSU. Haaa, dah beli ke belum?? Ini antara 10 BARANG WAJIB bila nak melangkah ke fasa menjadi IBU. Lg 9 Bonda share lain kali ya In shaa Allah. Nursing Bra yg mcm mana Bonda? Haaa ni pula next question bila Bonda dah bgtau jawapan pertama td. Yaaa, dah biasa dah..😅 . Ok, Bonda share d sini.. Pilih Nursing/BF bra yg ; 1. Seamless, Non wired, tak berdawai but still boleh support & lift up dada utk kekalkan bentuk. Wired bra x elok sbb ganggu kelancaran susu dan menyakitkan bila pakai lama. 2. Yg materialnya lembut, stretchable dan serap peluh. The best is premium cotton. Mmg berbaloi dan selesa sgt2. 3. Yg adjustable dan stretchable so boleh pakai lama especially masa preggy dan lepas bersalin, Size badan (dada & perut) akan berubah so adjustable & stretchble bra mmg sgt membantu. 4. Make sure ukur betul2 payudara semasa membeli bf bra dan ambil yg 1 size bigger sbb mmg breast akn membesar penuh dg susu nnti In shaa Allah. 5. Yg ada Klip bukaan menyusu jenis plastik bkn besi atau button sbb plastic plg selesa dan selamat utk bby. Besi akan berkarat dan memudaratkan bayi juga ibu. Butang juga agak susah nk buka dan ambil masa. 6. Make sure ada padding yg terletak dan x mudah beralih utk pastikan breast selesa dan ada support. 7. Takpe kalau mahal sikit, janji boleh pakai lama sbb kualiti bagus. Yg murah pakai skjp dah rosak nanti. Bonda mmg invest lbh sket utk bf bra sbb nak pakai lama. Kita menyusu semua 4 anak so mmg bertahun2 pakai bf bra. Apapun ikutlah kemampuan msg2 ya. . Ok So Bonda bg contoh 1 OF THE BEST NURSING BRA @MAMAWAYMY yg warna baby blue dlm gambar tu. Mmg penuhi semua ciri yg Bonda listkan di atas malah lebih lg. Boleh guna promo code MAMAWAY – YATT utk enjoy RM15 OFF bila beli RM180 ke atas. So lekas ke website @MAMAWAYMY utk dptkan bf bra yg akn jd shbt baik ibu2 utk jangka masa yg lama❤ . #igreviewyatthamzah #mamaway #lovemamaway

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Instagram Yatt Hamzah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.