“Kalau Dah Puji I Cantik Macam Mana” Faiz Roslan ‘Sek0lahkan’ Instafam0us Yang Jadikan Kvtukan Terhadapnya Sebagai Bahan Dakw@h

Isu perubahan penampilan instafamous Faiz Roslan nampaknya jadi semakin meleret apabila ada seorang instafamous cuba mencabarnya apabila wanita tersebut condemn dia habis-habisan sebagai bahan dakwah.

Apa function komen kat gambar diaorang”

Berikutan dengan isu pujian cantik terhadap Faiz Roslan yang pernah dikongsikan sebelum ini, ia membuatkan wanita ini terpanggil untuk memberi komen, wanita tersebut menjadikan isu ini sebagai contoh sebelum menyelitkan unsur dakwah kepada pengikut-pengikutnya di Instagram.

Ikuti perkongsiannya di bawah ni.

Rata-rata netizen mengecam cara wanita ini berdakwah, ada warganet yang rasakan dia yang sebenarnya mahukan perhatian lebih.

Namun begitu ramai juga yang menyokong dengan cara dia mengingati sesama sendiri sebelum ruangan komen itu ditutup.

Ternyata dakwah yang wanita ini lihat telah sampai ke mata tuan empunya badan sendiri. Faiz Roslan tampil hentam balik kenyataannya dengan mempertikaikan kandungan yang dia cuba sampaikan.

Kalau dah puji i cantik macam mana?”

Tambahnya lagi, dia tak kisah kalau dia ditegur oleh golongan P.U kerana mereka semua ‘ada isi’ sendiri tetapi dia begitu tak gemar dengan cara wanita ini.

Menerusi laman Instagram Faiz Roslan sendiri, dia menggesa wanita itu untuk buat ulasan yang lebih berfaedah berbanding mengutuk dirinya, seperti isu virus yang tengah hangat sekarang ini atau pasal info lain yang ada fakta.

 

View this post on Instagram

 

sedikit kata-kata daripada saya sebab selama ni saya diam je dan kalau boleh nak elak lah bahas benda ni sebab nanti akan ada yang rejam balik tapi kalini saya nak bersuara so kalau ada sesiapa yang TAK PUAS hati atau ada instafamous nak buat rumusan sendiri go! ni saya sendiri nak cakap, hak saya sebab muka saya bukan muka kau, sibuk nak bahas.. semak… tuih! – so akak @nur_farzanarais tak salah sikit pun content you nak bagi penjelasan tentang halal/haram ke macam banyak orang kat ig lately kan 💁🏻‍♀️ but for me bila you cakap “apa function puji dia lawa etc..” seolah you nak saya diberi kutukan buruk lah gitu, biar orang beri hate comment… sis pujian is pujian, UMUM, kalau u kata orang puji i, dan i makin menjadi, tak sis orang puji i cantik i rasa ok dah lah cukup lah tak perlu cucuk sana sini, tapi mungkin kalau orang hina i buruk itu mungkin buat i nak cucuk ke botox ke… faham? if semua tertanya why nak bahas pasal dia why tak bahas pasal P.U lain? okay jap. – for me yang lain ada isi and i sendiri terima apa dorang cakap even semua sama memberi banyak impak buruk je kat i, tengok komen je sis ramai hina aku pulak.. lain jadinya, tapi takpe lah apa mereka cakap tu betul. cuma si kakak ni sorry u baru nak buat content macam tu tapi kenapa mesti FAIZ ROSLAN jadi WATAK UTAMA? better u buat pasal virus ke? pasal benda lain yang ada fakta, lagi interesing ni tak, bukan kak ni je, semua, balik-balik kalau nak buat content agama FAIZ ROSLAN KE CLUB, PAKAI BRA, TAK PERLU PUJI CANTIK ahh bosan. itu pun salah satu orang lagi stalk saya. saya tak pernah pengaruh orang jadi seperti saya. never! saya adalah saya. pape pun maaf kalau TERsalah cakap or TERkasar dalam video tu. geram sis! – tak setuju? terpulang? nak benci? go.. nak UNFOLLOW? go sis tak luak.. yang still percaya i, nah for you guys ❤️❤️❤️❤️🦋🦋

A post shared by Haram Site. (@omgfaiz) on


Katanya lagi, dia bukanlah cuba pengaruh sesiapa untuk jadi macam dia, dan apa yang cuba ditunjukkan di media sosial itu adalah dirinya sendiri dan terserah pada orang sama ada suka atau tidak.

Kenyataan balas daripada Faiz Roslan ini juga mengundang pelbagai reaksi netizen, ada yang sokong dengan ada yang dia cakap dan ada juga yang bantah. Terpulanglah pada pendapat masing-masing.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: lobak merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.