TERKINI,Tiada Kebenaran Untuk Rapid KL Hapvskan Penjarakan Soslal Pengangkutan Awam

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri baru mengumumkan yang Rapid KL tidak diberikan kebenaran oleh Majlis Keselamatan Negara untuk menukar peraturan penjarakan sosial dan membenarkan kapisiti 100% untuk servis pengangkutan awamnya.

Rapid tak ada kuasa untuk menukar peraturan yang telah ditetapkan oleh kerajaan bila SOP telah jelas memberitahu yang perkhidmatan awam perlu mengikut penjarakan sosial. Mereka tak boleh tukar keputusan yang dah dibuat oleh kerajaan.”

Menteri ini memberitahu perkara ini ketika menjawab soalan sama ada perkhidmatan pengangkutan awam akan mengikut jejak langkah Rapid membuat keputusan untuk berhenti kurangkan jumlah kapasiti seperti kenyataan yang dikeluarkan oleh Rapid awal pagi tadi.

Tambah Ismail Sabri, Rapid perlu meminta kebenaran dari MKN dan tak boleh sewenang-wenangnya membuat pengumuman seperti itu sendiri.

Dorang tak boleh ambil tindakan tanpa memberitahu kerajaan. Ini adalah salah. Dorang tak ada kebenaran dari MKN.”

Kalau korang nak tahu, Rapid KL dah pun buang tanda-tanda penjarakan sosial di tren dan stesen mereka.

Eloklah tu, bahaya lagi kot terus nak berhimpit je…

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber:Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri