“Tak Ada Ad4b Budak2 Ni.” Netizen Kec4m Mesej Pelajar Minta PM Tunda Sek0lah

Pada awal bulan Julai, Menteri Kanan Pendidikan, Dr Mohd Radzi Md Jidin telah mengumumkan bahawa majoriti pelajar sekolah akan memulakan kembali sesi persekolahan pada 15 Julai 2020.

Manakala sebahagian pelajar-pelajar sekolah rendah pula akan memulakan sesi pembelajaran mereka pada 22 Julai iaitu seminggu selepas sekolah dibuka kepada semua.

Tak ada adab langsung

Susulan daripada pemakluman tersebut, terdapat beberapa respon yang agak biadap daripada sebahagian kecil pelajar sekolah yang menulis di media sosial berkenaan sesi persekolahan kerana keengganan mereka kembali menuntut ilmu.

Hal ini dibongkar oleh beberapa akaun Twitter yang kesal dengan sikap ‘kurang ajar’ beberapa orang pelajar dalam mengulas berkenaan keputusan tersebut.

Selamber je DM perdana menteri

Ada sebahagian daripada mereka begitu biadap apabila meninggalkan mesej di Instagram rasmi perdana menteri dengan bertanyakan berkenaan tarikh pembukaan sekolah.

Nak sangat pendemik datang balik

Selain daripada itu, ada juga akaun Twitter yang turut sama kesal dengan muat naik pelajar sekolah yang berharap agar pendemik ini kembali menular supaya mereka dapat terus berehat dirumah dan tidak perlu kembali kesekolah.

Malas sebab kerja sekolah tak siap

Positif kurang bijak budak ni

Sehubungan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah menzahirkan rasa bengang dengan kenyataan sebahagian kecil pelajar yang tidak bertanggungjawab seperti itu.

Mereka juga teruk dikecam kerana dengan selamba meminta pendemik yang sudah membunuh ribuan nyawa diseluruh dunia agar kembali menular di negara hanya untuk kepentingan sendiri.

Haritu acah nak sekolah sangat

Waktu Corona sibuk pergi mall

Kalau adik aku, dah lama aku siku

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: rizdanielnurfateh

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri