“Banyak Teng0k Susah Senang, Air Mata Mommy,” Anak Sulung Sambut Hari Jadi, Doa Rita Rudaini M0ga Akhl4knya Seindah Syurga

Pelakon versatil, Rita Rudaini ada memberi dedikasi buat anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin bersempena dengan ulang tahun kelahirannya yang ke-11, baru-baru ini.

Memuat naik foto sambutan hari jadi yang diraikan secara sederhana tetapi meriah, Rita menerusi ruangan kapsyen ada mengenang momen sebelum bersalinkan anak pertamanya itu.

 

View this post on Instagram

 

Buah hati pertama…sentimental value…bila dia lahir,smua org hepi mcm sambut menang peperangan 😂mommy,daddy,maktok,tokwan,paklong,paksu n famili,kak wanie,aunty sis…smua tggu dia lahir…dah dlm labour room tiba2 teringin nk mkn cheese cake n coffee cbtl…dah daddy nya turun beli..mkn mmg xingt dunia mcm lupa nk beranak…tghari dia nak kluar tp xbole sbb mommy xpandai..1st time kann…dah terbelit tali pusat ,doc kena forceps..tp xle jugak..last skali vacum laaa 😂…kluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni 🙄’ ..😂ok lah xkisah..anak kami jugak 😂…alhamdulillah..masa kecik susah nk senyum,pendiam tp fokus dgn apa yg dia buat..ank yg byk tgk susah senang mommy😌airmata mommy..ank yg byk belajar dr kesusahan mommy..ank yg byk faham perasaan mommy…ank yg membesar dgn seribu satu kisah kami😌…xsangka…ank ini ‘di pilih’ utk jd ketua keluarga kami…..AIRIT RAYYAN RIZQIN,moga akhlak mu seindah syurga…besar nnti protect mommy dgn adik ye….jgn main2 ek,sy ada 2 ank lelaki yg strong dr kecik lg he3x 🥰

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

“Buah hati pertama, sentimental value. Bila dia lahir, smua org hepi mcm sambut menang peperangan. Mommy, daddy,maktok, tokwan, paklong, paksu n famili, kak wanie, aunty sis, smua tggu dia lahir.

“Dah dlm labour room tiba2 teringin nk mkn cheese cake n coffee cbtl, daddy nya turun beli. Makan mmg xingt dunia mcm lupa nk beranak.

“Tengahari dia nak kluar tp xbole sbb mommy xpandai..1st time kann…dah terbelit tali pusat ,doc kena forceps..tp xle jugak.

“Last skali vacum la…kluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni. Okaylah xkisah, anak kami jugak,” tulisnya.

Rita pada masa sama turut mendedahkan sikap anaknya yang dahulunya pendiam ketika kecil, tetapi kian mulai memahami akan situasi yang dialaminya.

“Alhamdulillah, masa kecik susah nk senyum, pendiam tp fokus dgn apa yg dia buat. Anak yg byk tgk susah senang mommy, airmata mommy.

“Anak yang byk belajar dr kesusahan mommy..ank yg byk faham perasaan mommy…ank yg membesar dgn seribu satu kisah kami.

“Tak sangka…ank ini ‘dipilih’ utk jd ketua keluarga kami. AIRIT RAYYAN RIZQIN, moga akhlak mu seindah syurga. Besar nnti protect mommy dgn adik ye.

“Jangan main2 ek,sy ada 2 ank lelaki yg strong dr kecik lagi, hehehe,” seloroh Rita.

Serentak dengan hantaran tersebut di Instagram, para peminat dan rakan selebriti turut mengucapkan selamat hari jadi buat Rayyan dan mendoakan kesejahteraan anak sulungnya itu.

 

View this post on Instagram

 

Tq auntie @nik_er22 …🥰hepi besday to MIA jugak jiran bilik sebelah kt PCMC 💐

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

 

View this post on Instagram

 

Selamat hari lahir AIRIT RAYYAN RIZQIN ❤️

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber: Instagram Rita Rudaini

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri