“Mama Dan Papa Bercer@i Sebab Papa Suka Bvang R0kok Dalm Pasv, Padahal Nenek Anggap Papa Menantu Sempurna” Ank

Dalam perkahwinan pelbagai aspek perlu dititikberatkan meskipun hal itu dianggap remeh oleh pasangan masing-masing.

Jika diabaikan kesannya mampu menggoyahkan hubungan sehingga membawa kepada perceraian.

Seperti kisah yang dikongsikan di twitter, dimana ibu dan ayahnya bercerai kerana hal yang mungkin ramai anggap ‘remeh’.

Waktu aku 12 tahun, papa dan mama bercerai, cuman karena, papa suka melempar puntung rokok ke dalam pot tanaman mama yang juga nggak begitu terawat.

Di mata nenek, ayah merupakan seorang menantu yang sempurna. Baginya ayah merupakan seorang yang bijak mencari duit, gentle berbeza dengan ibu yang dilihat sebagai seorang yang egois dan tak peduli perasaan orang tua dan anak.

Ayah tiri aku tak tinggi, tak gagah dan muka biasa je. Aku pelik kenapa dia jadi ayah tiri aku tapi…

Si anak ini pelik kenapa ibunya memilih lelaki ini sebagai ayah tirinya sebab rupanya biasa sahaja, malah dia juga tidak setinggi dan segagah ayahnya.

Tapi bagi aku senyuman ayah tiriku ini lembut dan penampilannya bersih, berbeza dengan ayah.

Sesungguhnya perkahwinan itu sesuatu yang sangat mencabar, perlukan keserasian, kejujuran, saling faham antara pasangan dan pelbagai aspek lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @KLPRESS

Sumber : Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak KL PRESS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KL PRESS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri